Opera ikke lenger identifisert som IE

Inntill nå har nettleseren Opera gitt seg ut for å være Internet Explorer (IE), noe som har vært plagsomt for blant annet skapere av nettsider. Når alle som bruker Opera blir identifisert som brukere av Internet Explorer, blir ikke statistikken over hvilke nettlesere som blir brukt spesielt representativ. Det har vært mulig å endre en instilling slik at Opera ikke blir identifisert som IE, men som standard var "default browser User Agent" (UA) satt til Internet Explorer.

Grunnen til at Opera har valgt å identifisere seg som IE er at det tidligere var et kjent fenomen at brukere av Opera ble utestengt fra enkelte nettsider. Dette fordi skaperne av enkelte nettsteder nektet for at det fantes andre nettlesere enn IE og Netscape, slik at brukere av Opera ble nektet tilgang til siden. Skaperne av nettstedene gjorde dette for å unngå at sidene deres skulle bli vist feil, ettersom sidene bare var testet i IE og Netscape, selv om Opera fungerte prikkfritt på de fleste sider.

Nå er imidlertid de fleste klar over at det finnes en nettleser ved navn Opera, og problemet eksisterer derfor så og si nesten ikke lenger. På bakgrunn av dette har nyeste versjon av Opera satt default "browser User Agent" til Opera.

Kilde: Operawatch

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen