Opera i ny betaversjon

Det ble tidligere denne måneden oppdaget feil i nettlesere som støtter "International Domain Names" (IDN)-domenenavn. Hullet gjør at bestemte websider kan misbrukes med såkalt spoofing og phishing. Denne feilen påvirker en del nettlesere, og nå er Opera lansert i en ny betaversjon hvor denne feilen er blitt fikset.

Den nye betaversjonen viser tydelig sertifikater for en bestemt webside, og støtter kun websider som følger Opera sine sikkerhetskrav i forbindelse med bruk av IDN-domenenavn. Opera har laget en liste over topnivådomener som oppfyller kravene til IDN. Opera støtter 11 domener per i dag, blant annet norske. Dermed skal det bli vanskeligere å forfalske websider. Det nye i Opera er en verktøylinje viser navnet på organisasjonen som eier sertifikatet til den aktuelle websiden. Brukeren skal også få tilleggsinformajon om sertifikatet ved å klikke på verktøylinjen. På opera.com finner du mer informasjon om IDN og muligheten for svindel.

Den neste versjonen av Opera skulle opprinnelig lanseres være versjon 7.6 (dagens stabile versjon er 7.54), men dette ble endret til et større hopp i versjonsnummer. De fleste regner nå med at neste versjon kommer til å være versjon 8, men Opera har ennå ikke bekreftet dette navnet.

Du kan laste ned Opera beta 2, men vær klar over at dette er betaversjon og kan derfor være ustabil. Siste stabile versjon er Opera 7.54. Programmet er foreløpig kun tilgjengelig på engelsk.

Kilde: eweek.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen