Opera går for Nokia

Den populære nettleseren Opera har i en periode vært tilgjengelig i en egen og forbedret versjon for eiere av Nokias telefon 6600. Nå slippes en ny versjon som inneholder mesteparten av egenskapene man fant i 6600-versjonen, og som i tillegg kan brukes på Nokia N-Gage, 3650 og 7650.

Den nye versjonen har fått navnet 6.10, og inneholder en rekke forbedringer, blant annet tar den mindre plass og er mindre ressurskrevende enn forgjengeren. Rent ytelsesmessig vil den nye versjonen av Opera for Series 60 bruke omtrent 250 KB mindre minne enn forgjengeren.

Opera 6.10 har fått full støtte for nettsider som inneholder frames, noe som blant annet er tilfelle hos mange nettbutikker. Nettleseren er også enda mer optimalisert for å kunne vise fullverdige internettsider i et format som passer til telefonens skjerm. Den har dessuten fått nye og bearbeidede menyer, såvel som en utbedret liste med innstillinger man kan foreta.

En funksjon vi også vil anta at mange vil sette pris på er en egen knapp på verktøylinjen som heter "go to top". Hvor mange har ikke irritert seg grønn over å måtte bla seg manuelt opp etter å ha lest en lang artikkel på for eksempel nyhetssider? Slike små og praktiske funksjoner har etter hvert blitt et eget kjennemerke for Opera, noe de fleste som har erfaring med denne nettleseren fra vanlige datamaskiner lenge har satt pris på.

Opera 6.10 for N-Gage, 3650 og 7650 kan lastes ned på Operas hjemmesider og kan brukes gratis i 14 dager. Hvis man i løpet av denne perioden får smaken på nettleseren kan man betale 25 Euro, noe som tilsvarer ca 200 kroner, for å bli rettmessige eiere av programvaren. Versjonen for Nokia 6600 er derimot gratis.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen