Opera for Windows Mobile

Det siste året har det lille, norske firmaet Opera klart å markere seg på det internasjonale IT-markedet. Selskapets nettleser med samme navn har klart å etablere seg som det definitive valget for mobiltelefoner og smarttelefoner, og alt fra Nokia til Sony Ericsson har brukt nettleseren i sine telefoner.

En platform har imidlertid Opera holdt seg unna til nå; Windows Mobile. Denne har vært styrt av erkerival Microsoft, som har integrert sin egen krympede utgave av Internet Explorer i alle versjoner av operativsystemet.

Nå ser det imidlertid ut som om Opera tar opp kampen med konkurrenten på hjemmebane. Selskapet kunne nemlig i dag annonsere at de har utviklet en egen versjon av nettleseren sin skreddersydd for Windows Mobile. Denne vil legges ut for salg i løpet av nærmeste fremtid.

Dermed skal det snart være mulig å laste ned den kjente nettleseren til både Pocket PC-modeller og smarttelefoner ala Qtek 8080 og Qtek 2020. Det er heller ikke umulig at noen produsenter vil ta steget fullt ut og integrere nettleseren i produktene sine.

"Operatører ønsker å tilby kundene sine den samme Internett og merke-opplevelsen på hele spekteret av telefoner, noe som gjør det nødvendig med en fullt integrert, kryss-platform nettleser" forteller selskapets visepresident, Rolf Asslev. "Vi har lyttet til markedets behov."

Det gjenstår å se hvilke nyheter den norske nettleseren kan bringe til Windows Mobile-platformen. Den nyeste versjonen av Internet Explorer har støtte for mye av det som tidligere har gjort Opera unik, inkludert visning av sider i kolonneformat for ekstra lesbarhet på trange skjermer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen