Opera får støtte for BitTorrent

I en forhåndsvisningsversjon av Opera 8.02 har selskapet lagt til eksperimentell støtte for BitTorrent, melder selskapet i en pressemelding. Ifølge pressemeldingen har Opera planlagt støtte for BitTorrent i over et år, men det var opplevelsen da de lanserte Opera 8 som førte til at selskapet nå velger å implementere teknologien. På det meste ble Opera 8 lastet ned mer enn 100 ganger i sekundet, og Operas servere knelte.

"Opera håper med dette å gjøre det lettere for brukerne å laste ned den store mengden lovlig data som finnes på nettet," kan man lese i pressemeldingen. Nettleseren vil også bli gjort tilgjengelig som en BitTorrent-nedlasting.

BitTorrent-støtte i de mest brukte nettleserne vil gjøre protokollen mye lettere å ta i bruk for vanlige brukere. Allerede har noen analyser påstått at P2P-trafikk er to tredjedeler av all trafikken på nettet, og svært mye av denne trafikken stammer fra BitTorrent-protokollen.

Opera har opprettet en BitTorrent ressurs-nettside, som forteller om hva BitTorrent-teknologien gjør og hvordan den fungerer. Der finner du også lenker til noen populære Linux-distribusjoner som blir distribuert over BitTorrent, og en lenke til nedlasting av Opera 8.02 Technical Preview 1.

Kilde: Opera

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen