Opera blir standardnettleser på kinesisk smartmobil

ZTE er Kinas største leverandør av telekommunikasjonsutstyr, og e3 blir den første mobiltelefonen med Opera-nettleser eksklusivt for det kinesiske markedet.

Den nye e3-mobilen blir nevnt som en av de viktigste smarttelefonprosjektene i Kina.

Viktig marked
- Kina er det raskest voksende mobilmarkedet i verden, og er forventet å ha mer enn 400 millioner mobilkunder i løpet av 2005, sier administrerende direktør i Opera Software Jon S. von Tetzchner i en pressemelding.

Han sier Kina er et spennende og viktig marked for Opera og at de synes det er svært spennende å samarbeide med ZTE om en mobil nettleser for det kinesiske mobilmarkedet.

Små skjermer
De fleste nettsidene er laget for store skjermer med millioner av farger, og inntil nå har det vært vanskelig å klare å gjengi disse på mobiltelefoner.

Opera Software har gjort det mulig å reformattere og tilpasse disse sidene til bruk på mindre mobilskjermer uten at man må rulle til høyre og venstre for å se hele bildet.

Visepresidenten Tu Bi Qing i ZTE sier det er hurtigheten og den raske tilpassingen til små skjermer som gjør Opera til det selvsagte valget for deres mobilsurfing.

Avtalen innebærer lisensiering av Operas programvare i tillegg til royalties per solgte telefon.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen