Opera blir sikrere

Alternativ tekst mangler
(Bilde: opera.com)

Om ikke lenge blir Opera 9.1 sluppet, og blant annet de viktigste nyhetene er et forbedret filter mot svindelforsøk. Opera 9.0 har allerede et slikt filter, men det nye skal være bedre enn dagens løsning.

Det nye filteret sjekker ut alle nettsider mot en database om nettsiden er ondsinnet eller ikke. Opera bruker en database som vedlikeholdes av selskapet GeoTrust, men selve vurderingen av nettsider skjer på Operas servere.

En liten indikator i nettleserens adresselinje viser om en nettside er kjent eller ukjent. Dersom en nettside viser seg å være ondsinnet vil surferen bli varslet. Surferen kan velge å besøke nettsiden likevel dersom dette foretrekkes.

Svindelfiltere skal i utgangspunktet være slått på, men brukeren kan selvfølgelig velge å slå det av dersom dette er ønskelig.

Sensitiv informasjon lagres ikke

I bloggen Opera Desktop Team forsikrer Opera Software om at selskapet vil sende minimalt med informasjon fra en PC til Operas servere for å kunne sjekke om en nettside er ondsinnet eller ikke.

Videre sies det i bloggen at selskapet ikke skal lagre noe informasjon på serverne som kan eventuelt brukes til å overvåke brukere. Informasjon om IP-adresser slettes, og det brukes ingen informasjonskapsler ("cookies") i sammenheng med dette.

Det er på nåværende tidspunkt uklart når Opera 9.1 slippes, men foreløpig siste versjon er Opera 9.02, som kan lastes ned fra opera.com.

Les mer om det nye filteret på opera.com

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen