Opera angriper Microsoft-løfte

I et åpent brev tilgjengelig på The Register skriver Håkon Wium Lie om frustrasjonene han har opplevd med Microsofts manglende standardstøtte, spesielt på områder som HTML og CSS. Lie angriper blant annet brevet som Bill Gates sendte ut, der W3C-validatoren finner 126 feil, og at serveren sender ut forskjellige dokumenter alt etter hva nettleser man bruker. Microsoft ble tidligere tatt for å bytte ut fremsiden på MSN.com, slik at Opera-brukere ble sendt en side som inneholdt feil.

Lie fortsetter å angripe, blant annet det faktum at Opera-brukere ikke kan bruke alle deler av Hotmail-tjenesten. Han kritiserer også Internet Explorers manglende støtte for CSS2, samt Microsofts valg om å bruke MSI-filformatet som bare Microsoft-programvare kan lese.

Lie ber Gates fikse både e-posten han sendte ut slik at det stemmer med standarder, og å fikse Microsofts webservere, slik at de ikke lenger diskriminerer andre nettlesere. Lie spør også om det kan være mulig å skrive om IE for Mac slik at den kan kjøre på Windows, siden IE for Mac hadde svært mye bedre standardstøtte enn IE for Windows.

Heldt i slutten av brevet ber Lie innstendig om at Gates skal fullbyrde sine løfter; Overbevis oss. Lever hva du lover.

Kilder: The Register, Microsoft

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen