Opera 8 er ferdig


Klikk på bildet!

Offentlige betaversjoner av Opera 8 har vært tilgjengelig lenge, og mange har ventet på denne versjonen i spenning. Nesten en million mennesker har lastet ned betaversjoner av Opera 8. Opera 8 er tilgjengelig både i Windows- og Linux-versjoner.

I Opera 8 er det nå støtte for XHTML+Voice-standarden, som lar brukeren kommandere nettleseren ved hjelp av tale. Denne funksjonen er utviklet i samarbeid med IBM, og krever en ekstra programvarepakke. Opera støtter nå også såkalt Scalable Vector Graphics, SVG-filer, som blant annet gjør det mye enklere å lage kart-bilder.

Opera 8 har også støtte for å nedjustere størrelsen på nettsider som normalt er for brede til å bli vist på små skjermer. Funksjonen heter "Fit to window width", og gjør bare noe med nettsider som er for brede. Endringsloggen finner du her.

Du kan få tak i siste versjon fra Opera.com. Vi gjør oppmerksom på at Opera sine nettsider kan virke noe trege til tider, da de er under stor belastning for øyeblikket. Om du ikke kommer inn, kan du laste ned Opera 8.0 for Windows eller Opera 8.0 for Linux fra Sunet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen