Opera 8.01 på norsk

Versjon 8.01 av den norske nettleseren Opera ble sluppet i midten av juni, og den fikset en rekke kritiske sikkerhetshull, blant annet sårbarheter ved cross-site scripting. Nå har altså denne versjonen kommet på norsk. Opera har fått internasjonal anerkjennelse for sine unike sikkerhetsfunksjoner, brukervennlighet og ikke minst hastighet.

Opera-sjef Jon S. von Tetzchner lovet å svømme over Atlanterhavet hvis versjon 8 av Opera fikk over en million nedlastinger innen fire dager etter lanseringen, et veddemål han etter all sannsynlighet har angret på senere. Opera 8 ble nemlig lastet ned hele 4 millioner ganger bare i løpet av den første måneden, og han måtte gjennomføre svømmeturen. Turen fikk imidlertid en brå stopp, da hans følgebåt, en gummibåt rodd av hans kollega Eskil Sivertsen sank. Du kan lese om turen og se bilder fra den her.

Språkfilene på norsk er i skrivende stund så nye at de ikke er lagt ut på Operas nedlastningsside for språkfiler, men de kan lastes ned fra deres FTP-server. Versjon 8.01 av Opera på bokmål kan lastes ned her. Foretrekker du nynorsk kan du laste ned en versjon på nynorsk her.

Takk til brukeren Frank_1 på forumet som gjorde oss oppmerksom på språkfilene.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen