Opera 7.20 for Windows er her!

Den største forskjellen for mannen i gata som ikke har registrert Opera vil være innføringen av Google Ads, som er et tekst basert alternativ til bildereklamen som har vært tidligere i Opera. 7.0 versjonen har også en ny rendring motor. Denne nye rendring motoren er raskere og støtter flere standarder enn den gamle. 7.0 inneholder en kraftig forbedret versjon av mailklienten som nå går under navnet M2. M2 støtter POP3, IMAP, ESMTP samt trådvisning av mail(inglister).

En annen liten sak som kom med 7.0 er Wand. Wand er det nesten alle har etterlyst ved Opera, en passord logger. Nytenkninger som FastForward og Rewind er også nye spenende funksjoner. Disse funksjonene gjør er at man kan gå frem og tilbake steder man ikke har vært. Feks. kan man søke på en ting i Google for så å bruke mouse gesture for å gå til neste side med resultater takket være FastForward. I denne nye versjonen går det nesten an å bare bruke tastaturet til å surfe med. Det finnes snart hurtigtaster for alt og de det ikke finnes for kan du lage selv! Ellers må implementeringa av BiDi nevnes. BiDi er støtte for arabisk og hebraisk tekst.

Med denne versjonen lever Opera opp til slagordet "The Fastest Browser on Earth". Det er ikke bare hvordan nettleseren laster siden som avgjør hvor rask nettleseren er, men bruk av hurtigtaster og spesial funksjoner har minst like mye å si for den totale fartsopplevelsen. Eksempel på dette er bruken av Wand sammen med FastForward og mouse gestures.

Opera er per dags dato den eneste av de store nettleser utviklerene som fremdels utvikler en standalone nettleser. Microsoft har sluttet utviklinga av Internet Explorer som standalone nettleser og vil fra og med neste Windows versjon kun tilby Internet Explorer som en del av Windows. Med andre ord, skal du oppdatere Internet Explorer må du kjøpe ny Windows versjon. Netscape ble som kjent kjøpt opp av AOL for så å bli lagt ned. Mozilla/Firebird/Thunderbird lever forsåvidt sånn halvveis videre i Open Source miljøet.

Relaterte sider
Opera 7.20 finner du her.
Diskuter den nye versjonen her!
Mer om Google Ads her

30 Days to Becoming an Opera7 Lover av Timothy J. Luoma

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen