Opera-sjef utfordrer Microsoft igjen

Håkon Wium Lie er kjent for å være en forkjemper for at webstandarder blir fulgt. Lie har vært med på å forfatte flere av standardene som blir brukt på nettet i dag, og var mannen som først foreslo CSS. Han har jobbet i Opera siden 1997.

I et innlegg på nettsiden Builder UK presenterer Lie sitt syn på hvordan utviklingen av nettlesere bør foregå når Internet Explorer 7 nå er under utvikling. Microsoft har denne gangen sagt at de ønsker å satse tungt på samspillsevnen til deres programmer, og mange håper nå at Microsoft vil følge opp med full støtte for mange populære standarder, slik som blant annet CSS2. Enkelte rykter sier derimot at programvaregiganten bare vil implementere deler av CSS2.

For å få bukt med dette problemet, forslår Lie en test som utviklerne til Microsoft kan jobbe etter. Ved å få dagens webutviklere til å sette sammen en større test som viser at alle de egenskapene webutviklere ønsker å ha, kan utviklerne av IE enkelt teste den neste versjonen opp mot denne testen.

Denne såkalte Acid2-testen vil bli gjort tilgjengelig på nettsiden Webstandards.org når den er ferdig, du vil finne den her. Han ber alle om å minne Microsoft på denne utfordringen etterhvert som utviklingen av IE7 fortsetter, og ber alle om at den første siden de besøker med IE7 vil være www.webstandard.org/acid2.

Kilde: Builder UK

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen