Opera: – Ny strømsparingsmodus kan øke batteridriftstiden med 50 %
(Bilde: Opera)

Opera: – Ny strømsparingsmodus kan øke batteridriftstiden med 50 %

Dette kan love godt for storsurfere.

Opera bringer stadig noe nytt til nettleserbordet. For et par måneder var det innebygd annonseblokkering som var greia, og nå meldes det om at utviklerversjonen har fått en egen strømsparingsmodus – som ifølge Opera selv kan få batteriet til å holde opp mot femti prosent lenger.

I dette tilfellet har Opera sammenlignet utholdenheten til tidligere utgaver av sin egen nettleser, samt den populære konkurrenten Google Chrome.

Dette er neppe tilfeldig, ettersom disse to ikke akkurat imponerte da vi testet batteridriftstiden under videostrømming gjennom forskjellige nettlesere.

Sånn sett skulle vi gjerne sett resultatene mot Edge, Firefox og Safari også.

Gir prosessoren mindre å gjøre

Når en bærbar PC med nye Opera installert går på batteridrift, vil et batteriikon dukke opp ved siden av søke- og adressefeltet. Ved å klikke på dette er det mulig å skru på strømsparingen. Hvis du ikke har gjort det, skal du i tillegg få opp et forslag om å gjøre dette dersom batterikapasiteten synker til 20 prosent.

For å få til selve strømsparingen har Opera gjort en rekke forandringer, som å redusere aktiviteten i inaktiver faner, sette ubrukte tillegg og nettleseranimasjoner i pausemodus, redusere oppdateringsfrekvensen til 30 FPS, bruke maskinvareakselerert videoavspilling og «enklere» avspillingsparametre, samt forstyrre prosessoren mindre.

Nøyaktig hva dette vil kunne si for kvaliteten og surfeopplevelsen sier ikke Opera noe om, men det skal visstnok ikke gå særlig utover hastighet og funksjonalitet.

Litt spesiell test

Måten Opera har testet på er det også mulig sette spørsmålstegn ved, selv om selskapet hevder å ha satt opp testen etter hvordan folk faktisk bruker nettleseren. Testen ble gjennomført ved å bruke Selenium WebDriver til å laste inn «elleve populære nettsider, inkludert YouTube» i hver sin fane. Så ble hver side åpnet uten å lukke de andre, skrollet fem ganger og latt stå rolig i ett minutt.

Foto: Opera

Dette ble gjentatt til laptopen, en Lenovo X250, slapp opp for batteristrøm.

Nå kan vi ikke snakke for andre, men det er i hvert fall langt unna hvordan undertegnede surfer på en bærbar PC. Det skal også legges til at utgaven av Opera med strømsparing også hadde slått på annonseblokkering.

Uten å teste selv, og da med resultater som inkluderer flere nettlesere, skal ta Operas påstand om femti prosents bedre batteridriftstid med både én og to solide klyper salt. Men det er utvilsomt positivt at de tar grep for å gjøre forbedringer rundt strømforbruket.

Det er forskjell på videoavspillere også:
Den beste videospilleren lar deg se én time ekstra film >>>

(Kilde: Opera blogginnlegg)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen