Opera-gründer forlater selskapet

Foto: VlastaW

Opera-gründer forlater selskapet

Jon Stephenson von Tetzchner stikker etter interne uenigheter.

Jon Stephenson von Tetzchner – en av grunnleggerne bak det norske IT-selskapet Opera Software – har valgt å forlate skuta på grunn av uenighet med styret i selskapet. Dette melder E24 på sine nettsider.

Sammen med Geir Ivarsøy grunnla Tetzchner den nåværende utgaven av nettleserselskapet i 1995, etter at det først startet som et prosjekt hos Televerket (nå kjent som Telenor) i 1992. Tetzchner sa fra seg stillingen som administrerende direktør i starten av 2010, og 1,5 år senere har han altså valgt å forlate selskapet helt.

Fremdeles venner

Tetzchner har ikke gitt noen eksakt grunn for hvorfor han og selskapet han var med på å grunnlegge nå går hver sin vei, men hevder at han fremdeles er på god fot med Opera og de 750 ansatte. Han er fremdeles den største aksjonæren i selskapet, og ønsker følgelig at det fortsatt skal gå bra.

Han eier 12,34 prosent av Opera Software via Dvorzak Invest AS, og verdien av denne aksjeposten er rundt en halv milliard kroner.

Turbulent periode

Rollen som Tetzchner nå forlater, var som strategisk rådgiver. Fremtidsplanene er ennå ukjent, men han vil ikke avskrive nye prosjekter med programvare i fremtiden.

De siste årene har Opera Software opplevd to store nedturer på aksjemarkedet, men etter at Tetzchner gikk av som administrerende direktør i fjor, har aksjen hatt en jevnere positiv utvikling.

(Kilde: E24)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen