Opera får støtte for mobile videokonferanser

Åtte personer kan snakke sammen – i nettleseren.

Opera lanserer i dag en ny nettleser du kan laste ned og installere på mobilteleoner med Android. Den nye leseren har en funksjon som gjør det mulig å kjøre videokonferanse i nettleseren, uten bruk av andre apper.

Forutsetningen er at den du har videokonferanse med bruker en nettleser som støtter WebRTC, for eksempel Opera 20. Du kan med andre ord overføre lyd, bilde og tekst mellom mobiltelefoner og PC-er bare ved å åpne en nettside som tilbyr tjenesten, for eksempel www.appear.in.

På nettsiden Apperar.in velger du selv hva konferanserommet skal hete. Deretter kan tilsammen 8 brukere ha videokonferanse fra mobil eller PC ved å skrive adressen inn i en nettleser med WebRTC (Opera, Chrome eller Firefox).
På nettsiden Appear.in velger du selv hva konferanserommet skal hete. Deretter kan tilsammen 8 brukere ha videokonferanse fra mobil eller PC ved å skrive adressen inn i en nettleser med WebRTC (Opera, Chrome eller Firefox).

Fra denne nettsiden mottar du en nettadresse du kan dele med andre, og dermed er alt klart for videokonferanse med opptil åtte deltakere. Løsningen er gratis.

Sentralt i dennetjenesten står altså WebRTC, som tar i bruk mobilens kameraer og mikrofon. Du velger selv hva som skal aktiveres, på samme måte som når du bruker videokonferanse på en PC. WebRTC støttes også av Chrome og Firefox på PC eller mobil.

Flere tilpasningsmuligheter

De andre nyhetene i den oppdaterte versjonen av Opera for mobil er en renere design og flere valgmuligheter for hvordan du vil tilpasse nettleseren til din mobil eller nettbrett. I tillegg er en del småfeil er fjernet, blant annet en feil som kunne oppstå ved tekstbryting og merking av tekst.

Søk er forbedret så søkeord blir stående i det kombinerte søke- og adressefeltet så du slipper å skrive hele søkestrengen på nytt om du bare vil endre søket litt.

Opera for Android kan du laste ned gratis til Androidmobiler fra Google Play. Forutsetningen er at du har en mobiltelefom med Android 4.0 eller nyere.

Hvilken versjon av Android mobilen din kjører kan du sjekke ved å gå til valget «Om», som du finner helt nederst i innstillingsmenyen. 

Møt en av toppsjefene i Opera:
Dette er nordmannen som var med på å endre en hel verden »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen