Opera dropper egen nettleserteknologi

Opera dropper egen nettleserteknologi

Vil heller bidra til å videreutvikle WebKit.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Opera har vært en uavhengig nettleserprodusent siden 90-tallet. Det norske selskapet fikk for alvor vind i seilene med lanseringen av Opera Mini, den første nettleseren som gjorde det hensiktsmessig å lese nettsider på mobiltelefoner. Nå dropper selskapet sin egen nettlesermotor, og går for WebKit, den samme løsningen som finnes i nettleseren som følger med Android, og i Apples nettleser Safari. melder Cnet.

Vil bidra til videreutvikling av åpne standarder

I en uttalelse sier Operas teknologisjef, Håkon Wium Lie, at WebKit allerede fungerer godt, og støtter standardene som betyr noe for Opera.

 – Det virker mer fornuftig å la våre eksperter samarbeide med utviklerne av de åpne standardene enn å fortsette å videreutvikle vår egen rendringsteknologi, sier Wium.

Støtter avansert layout

Opera har allerede utviklet teknologi for å gi de WebKit-barserte leserne støtte for flere kolonner, og selskapet vil vise fruktene av sitt arbeid på Mobile World Congress, som går av stabelen i Barcelona om et par uker.

Hvilke av Operas fremtidige nettlesere som skal kjøre WebKit, og hvilke som vil beholde den egenutviklede Presto-teknologien er ikke kjent. Det er heller ikke kjent hvilke konsekvenser beslutningen får for de ansatte i Opera.

Les også: Test: Nettlesere for Android OS

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen