OpenVZ gir ut SLES10-kjerne

OpenVZ er en open-source-versjon av SWSofts Virtuozzo-teknologi som benytter paravirtualisering for å lage isolerte virtuelle servere på ett fysisk lag. Man installerer en Linux-distribusjoner i bunn som blir "host OS". De virtuelle systemene aksesserer kjernefunksjonene i det nedre laget, noe som gjør at det blir svært lite "overhead". 

Dette medfører at man får høyere ytelse enn tilfellet er med "fullstendig" virtualisering der man oversetter og emulerer systemkall. For å få til dette er man avhengig av å modifisere kjernen slik at dette støttes. Ulempen er at man kun kan virtualisere Linux på Linux.

Det har blitt annonsert at OpenVZ allerede denne uken vil legge ut sin SLES10-kjerne slik at man kan kjøre denne versjonen som et virtuelt system.

OpenVZ oppfatter seg selv som komplementær til Xen ved at det kjører flere instanser av samme operativsystemet på én server, mens Xen tillater å kjøre forskjellige operativsystemer på ett jern. Målet er å for dette prosjektet å bli integrert som en standard del av Linux-kjernen.

(Kilde: ITWorld)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen