OpenSUSE 10.2 sluppet

Ifølge Carlos Montero-Luque, Novell visepresident for product management for Open Platform Solutions, passer openSUSE 10.2 nye brukere, såvel som "Linux hackere eller applikasjonsutviklere". Operativsystemet tilbyr over 1 500 programvarepakker, inkludert redesignet KDE- og GNOME-grensesnitt og Wink.

Annen medfølgende programvare inkluderer OpenOffice.org, Firefox 2.0, Beagle, GAIM, multimediaverktøy og grafikkprogramvare. Novell understreker at det skal være enkelt å gå fra Microsoft Windows til openSUSE 10.2, med et rikt grafisk miljø og mye programvare som støtter interoperabilitet med Windows og Microsoft Office. PDF, RealMedia og Flash støttes også fullt ut.

For de mer tekniske følger det også med open source programvare for applikasjonsutvikling, oppsett av hjemmenettverk og oppsett av Web-server.

Selv om openSUSE ikke er beregnet på utrulling hos bedrifter gir OSet bedrifter en god mulighet til å ta en titt på og teste ut diverse teknologier, som Xen virtualisering, OpenOffice.org, og open source utviklingsmiljøet Mono.

OpenSUSE 10.2 er som nevnt tilgjengelig for gratis nedlasting. En kjøpeversjon, lik den nedlastbare, men levert på installerbare DVDer og CDer, sammen med en brukermanual og 90 dagers installasjonssupport, legges ut i disse dager, med en foreslått pris på US$59,95.

(Kilde: Pressemelding fra Novell)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen