OpenSolaris for Power

Ifølge Blastware.org har man bygget en ny versjon av OpenSolaris spesielt for Power-arkitekturen. Dette er faktisk noe som Sun Microsystems har snakket om i lengre tid - helt tilbake til 2004.

Det er foreløpig ikke bekreftet hvilke typer maskinvare den vil kjøre på, men forsiden på Blastware.org beskriver PowerPC-arkitekturen generelt som aktuell.

Suns Jonathan Schwartz skrev i sin blog i 2004 at en demo på OpenSolaris for Power ikke var langt unna. Denne så imidlertid aldri dagens lys og nå har altså open source-miljøet fullført oppgaven.

OpenSolaris på Power er forsåvidt interessant, men vil neppe ha enorm tyngde før Sun eventuelt gjør det samme med Solaris 10 (eller neste versjon). Sun og IBM er konkurrenter på maskinvare og slik sett kan førstnevnte ha en fordel på total inntjening ettersom de i mange tilfeller også kan tjene på de "casene" de mister til IBM ved å få inn Solaris.

Power-arkitekturen stjal mye oppmerksomhet i året som gikk med full utrulling av Power5 og lansering av Power5+ med quad-kjerne-modul for multiprosessorsystemer.

Du kan lese mer om Polaris på http://www.blastware.org/

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen