TEST: Openoffice.org
Test

Openoffice.org

Introduksjon

Openoffice.org er en fri og gratis pakke som består av seks kontorprogrammer. Pakken distribueres under LGPL-lisens. Standardformatet i Openoffice.org er Opendocument Format (ODF).

Grunnen til navnet på pakken er at utviklerne er blitt tvunget til å bruke navnet Openoffice.org for produktet, fordi navnet "Open Office" er et varemerke som tilhører tredjepart.

Pakken er tilgjengelig for flere ulike operativsystemer, inkludert Microsoft Windows, Linux, Mac OS X, Solaris, FreeBSD, OpenBSD, OpenVMS og IRIX.

Openoffice.org er opprinnelig basert på Staroffice, en kontorpakke som nå videreutvikles av selskapet Sun Microsystems som et kommersielt produkt. Kildekoden til Openoffice.org ble frigjort i 2000, og hensikten er å tilby et alternativ til Microsoft Office.

Mandag 13. oktober ble Openoffice.org 3.0 lansert, mens den norske språkversjonen ble tilgjengelig en uke senere. Oversettelsen av Openoffice.org til norsk skjer i regi av stiftelsen "Åpne kontorprogram på norsk".

Vi tester Openoffice.org 3.0

Vi har testet ut norsk versjon av Openoffice.org 3.0 under Windows Vista. Blant spørsmålene vi stiller oss er hvor kompatibelt Openoffice.org er i forhold til Microsoft Office 2007.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen