Open Enterprise Server 2 drives av Linux

Novell Open Enterprise Server 2 er en sammensatt pakke av SUSE Linux Enterprise Server og NetWare. Den viktigste oppdateringen er nok kanskje fullstendig 64-bits støtte - noe som manglet i den første versjonen.

Videre tilbyr Novell å kjøre eksisterende NetWare-installasjoner i et paravirtualisert miljø under OES2. Dette gjør at kundene kan ivareta dagens NetWare-miljøer såvel som langsomt migrere over i det nye rammeverket.

Ifølge Novells egne uttalelser har man forpliktet seg til NetWare frem til 2015 og vil fortsette å støtte versjon 6.5. Samme selskap oppgir at nærmere 70 prosent av brukerne har migrert fra "ren" NetWare til Open Enterprise Server.

Samtlige av tjenestene som tidligere ville havnet under NetWare-paraplyen vil nok heretter bli introdusert i Open Enterprise Server. Novells talsmenn sier at disse tjenestene i 99 prosent av tilfellene vil kjøre på nøyaktig samme måte som en tradisjonell NetWare-installasjon.

Før sommeren 2008 kommer Novell til å oppdatere Open Enterprise Server 2 med funksjonalitet som gjør at man kan bruke Microsoft Active Directory med Novell eDirectory.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen