Ønsker julen velkommen med søksmål

Siden september har RIAA satt i gang omtrent 400 rettsaker mot folk som de mener har kopiert og distribuert musikk over Internett. Det sies at grensen for å bli tiltalt ligger på rundt 1000 musikkfiler, selv om dette også varierer med tanke på hva slags musikk (og film) man deler. Svært nytt materiale tas sannsynligvis mer alvorlig enn om man deler gamle Elvis-låter.

Det er knapt "skummet på fløten" som RIAA har mulighet til å saksøke, men oppmerksomheten har allikevel ført til at folk, spesielt mindreårige, har fått økt forståelse for at deling av musikkfiler over Internett er ulovlig. Det har imidlertid også ført til at enkelte fildelingstjenester har bygget inn finesser for å holde brukerne anonyme, og det er dermed ikke mulig å fremskaffe identiteten til fildeleren.

Til nå skal RIAA ha løst opp i 220 saker med fildelere. Ifølge Cnet skal gjennomsnittsboten for disse ligge på ca. 3000 amerikanske dollar.

I tillegg meldes det at ca. 1000 personer har meldt seg på RIAAs "Clean Slate" program. Poenget med dette er at man melder inn sine handlinger, lover å slette all piratkopiert musikk samt aldri mer dele opphavsrettet musikk. Til gjengjeld slipper man unna søksmål for tidligere handlinger. I California har det faktisk blitt satt i gang et søksmål mot RIAA fordi man mener programmet er misledende.

 

(Kilder: Cnet, Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen