Ønsker flere x86-instruksjoner

Prosessorprodusenten AMD og nettverksutvikleren Cisco Systems ser begge at den klassiske PC-CPU-en nå får flere og flere bruksområder. For eksempel har AMD nylig lansert en PDA-prosessor som er x86-basert, i motsetning til den generelle trenden i markedet mot ARM- og Dragonball-prosessorer.

Cisco på sin side ser flere muligheter i NAS-området, eller nettverksbasert lagring, og vil gjerne at x86 skal fungere bedre i også dette området.

De nye instruksjonene i x86-settet er tenkt å gjøre prosessorarkitekturen til en sterkere spiller i disse områdene, som i dag er dominert av dyrere og mer spesialiserte prosessorer fra Intel og Motorola.

Det ser derimot ut til å bli med diskusjonene, som stadig tiltar i styrke, på Microprocessor Forum. Hverken AMD eller Intel virker villige til å forplikte seg til en slikt utvidelse, og utvikler i stedet sine prosessorer med proprietære tillegg som "Prescott New Extensions" (eller SSE3), 3D now! og x86-64 - som alle er myntet mer på forbrukere.

Dette til tross for at teknologisjefen i AMD, Fred Weber, i et intervju med EE Times sier at x86-plattformen har mange muligheter som kjerneprosessor i både PDA-er og mobiltelefoner i fremtiden.

(Kilde: EE Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen