Ønsker du deg minimaskin til jul?
Teknofil

Ønsker du deg minimaskin til jul?

Minimaskiner har kommet som en het potet på markedet det siste året. Etter at Asus lanserte sin Eee-PC var ikke de andre produsentene sene om å lage sine egne modeller, men nå står lagrene i fare for å bli tomme.

Sviktende tilgang til jul
Til tross for finanskrise og at de fleste maskinen først kom på markedet sent på sommeren i år, så har etterspørselen etter de nye minimaskinene vært såpass stor at de har blitt revet vekk fra hyllene. Ifølge Financial Times står produsentene i fare for å ikke kunne følge opp julesalget.

- Vi regner med sviktende tilgang før jul, sier analytiker Richard Doherty fra selskapet Envisioneering, ifølge avisen.


Små, lette og nette maskiner har vist seg å bli svært populære.

Spår enormt salg
Ifølge svenske IDG får Doherty støtte i utsagnet fra analysebyrået IDC. De regner med at minimaskinene vil selge ekstremt godt og at 10,8 millioner enheter vil bli levert i år. Neste år beregner de et salg på hele 20,8 millioner enheter, noe som tilsvarer 12 prosent av markedet for bærbare maskiner.

Her i Norge kan du velge mellom flere forskjellige modeller, og det spørs om det egentlig lønner seg å løpe til butikken riktig enda. Ifølge ryktene vil nemlig Dell lansere sin minimodell her i Norge i november. Men så spørs det hvor lenge du tør å vente om du skal rekke å skaffe deg en egen maskin før julesalget tar av.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen