Ønsker du deg minimaskin til jul?
Teknofil

Ønsker du deg minimaskin til jul?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Minimaskiner har kommet som en het potet på markedet det siste året. Etter at Asus lanserte sin Eee-PC var ikke de andre produsentene sene om å lage sine egne modeller, men nå står lagrene i fare for å bli tomme.

Sviktende tilgang til jul
Til tross for finanskrise og at de fleste maskinen først kom på markedet sent på sommeren i år, så har etterspørselen etter de nye minimaskinene vært såpass stor at de har blitt revet vekk fra hyllene. Ifølge Financial Times står produsentene i fare for å ikke kunne følge opp julesalget.

- Vi regner med sviktende tilgang før jul, sier analytiker Richard Doherty fra selskapet Envisioneering, ifølge avisen.


Små, lette og nette maskiner har vist seg å bli svært populære.

Spår enormt salg
Ifølge svenske IDG får Doherty støtte i utsagnet fra analysebyrået IDC. De regner med at minimaskinene vil selge ekstremt godt og at 10,8 millioner enheter vil bli levert i år. Neste år beregner de et salg på hele 20,8 millioner enheter, noe som tilsvarer 12 prosent av markedet for bærbare maskiner.

Her i Norge kan du velge mellom flere forskjellige modeller, og det spørs om det egentlig lønner seg å løpe til butikken riktig enda. Ifølge ryktene vil nemlig Dell lansere sin minimodell her i Norge i november. Men så spørs det hvor lenge du tør å vente om du skal rekke å skaffe deg en egen maskin før julesalget tar av.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen