Ønsker avgift på PC og mobiler

Fremskrittspartiet har tidligere vært imot å fjerne kringkastingsavgiften helt, men har nå varslet et forslag om en medielisens som skal være nøytral og ikke bare tilfalle NRK. Høyre og Venstre vil gi tilskudd til NRK over statsbudsjettet istedenfor å kreve inn lisens.

Arbeiderpartiet har tidligere forsvart kringkastingsavgiften, men ønsker nå å fjerne den, og i stedet innføre avgift for bruk av PC og mobiler, fordi brukerne se stadig mer på TV-innhold via andre enheter enn tradisjonelt TV. Dette sier Arbeiderpartiets talsmann Kåre Simensen, og medlem av Stortingets familie- og kulturkomite, til Dagens Næringsliv.

– Det er sunt med en debatt, sier Simensen.

Fungerende kringkastingssjef Annika Biørnstad i NRK er åpen for at en medieavgift avløser dagens NRK-lisens. Danmark har hatt en slik mediavgift på PC-er og 3G-mobiler siden 2007, noe som er begrenset til en avgift pr. husstand. I Tyskland er det allerede vedtatt en slik ordning, og myndighetene i Finland vurderer å gjøre det samme.

– Uklokt med avgift på PC og mobil

Hallstein Bjercke, direktør for myndighetskontakt i IKT-Norge, sier i en pressemelding at det er uklokt med avgift på PC og mobil. Bjercke mener forslaget vil føre til digitalt klasseskille.

– Folk kjøper ikke primært PC eller mobiltelefon for å se TV, en slik avgift vil også ramme alle andre og mer relevante bruksområder for PC og mobil, sier Bjercke.

IKT-Norge frykter også at en avgift på PC og mobiltelefon vil være svært byråkratisk og administrativt vanskelig å innføre.

(Kilde: Dagbladet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen