Tenk så mye enklere det ville blitt for Ola Normann med førerkortet på mobilen!
Teknofil
Tenk så mye enklere det ville blitt for Ola Normann med førerkortet på mobilen! (Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no/Statens Vegvesen)

Vil du ha førerkortet ditt i en app?

Det får innbyggerne i Iowa neste år.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I årevis har det blitt sagt at du snart kan legge igjen lommeboka hjemme, fordi mobiltelefonen din kommer til å romme alt. Likevel flyr folk flest rundt med minst et bankkort og som regel også et førerkort eller annen ID til enhver tid.

Med tjenester som Valyou, Apple Pay, mCash og flere andre, samt stadig mer moderne mobilbankløsninger, spørs det om ikke bankkortet ryker om ikke så altfor lenge.

Men hva med førerkortet?

Neste år vil innbyggerne i delstaten Iowa i USA muligens få anledning til å legitimere seg med en førerkort-app, skriver Engadget.

Det neste halvåret vil utvalgte ansatte i delstaten teste løsningen for å se se hva de synes. Dersom alt går etter planen, vil også vanlige innbyggere få anledning til å søke om førerkort-app senere i 2015.

Beskyttet med PIN-kode

I pilotprosjeket vil appen kun være beskyttet med PIN-kode, men angivelig vil det komme en ekstra vertifikasjon etter hvert. Det kan for eksempel være biometriske sikkerhetsfunksjoner som fingeravtrykksleser eller ansiktsgjenkjenning.

Trafikkpoliti, sikkerhetskontroller, alkoholutsalg og utesteder vil kunne sjekke om det digitale førerkortet er gyldig ved at kunden snur på mobilen sin. Da vil de se om profilbildet roterer på en bestemt måte.

Iowa-innbyggere har fra før anledning til å vise en digital kopi av vognkort og forsikringspapirer hvis de blir stoppet i politikontroll. Politikerne ser digitalt førerkort som et naturlig steg videre fra dette, skriver Des Moines Register.

Har du lyst på førerkort i en app, så fremt løsningen er like sikker som mobilbanken din? Si din mening i kommentarfeltet nederst!

Implanterte en chip i hånden sin for slippe nøkler
Stadig flere gjør som denne svenske kvinnen »

(Kilder: EngadgetDes Moines Register)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen