Ønskelisten: Dette er Rolfs favoritter

Ønskelisten: Dette er Rolfs favoritter

Vår testansvarlige har klare behov, ønsker og drømmer.

Hvis du trodde at vi som jobbet her har drømmejobben tar du skammelig feil. Vi blir nemlig utsatt for et kontinuerlig press, som kan knekke selv de mest viljesterke av oss. Hele tiden ramler det inn de feteste produkter du kan tenke deg, som enten skal testes eller sendes videre som en eller annen premie til dere lesere.

Som om det ikke var nok reiser vi på messer i det store utland, og blir utsatt for de verste fristelser du kan tenke deg. Meter på meter med de feteste skjermkort, hovedkort og SSD-er. Toppet med deilige prosessorer og linjelekre kabinetter.

For å toppe det hele har vi en rekke kollegaer som også blir sauset ned i gromme mobiltelefoner, nettbrett og kameraer.

Resultatet av det hele er at vi alle sammen er rammet av et sykelig begjær etter å ha det aller nyeste og fineste, det vi allerede har sett eller brukt i jobbsammenheng. Ser vi lønnen opp mot ønskene er det lett å se at de ikke er kompatible – ikke engang i nærheten.

Forrige gang var det TV-eksperten Ole som fikk vise frem ønskene sine, og nå er det altså undertegnede som har fått stafettpinnen i lanken.

Selv jobber jeg som testansvarlig, og har vært innom diverse posisjoner her på Hardware.no gjennom årenes løp. Det begynte som et hobbyprosjekt ved siden av studiene, og ble raskt en fulltidsjobb. Så nå sitter jeg her da, etter rundt 15 år, og leker fremdeles med alt jeg kommer over av elektroniske dingser.

Dette trenger jeg: Ny LiPo-lader

Produkt: SkyRc X80+ 80W 220V/12V

Egentlig har jeg alt for mange hobbyer, og en av dem er fjernstyrte biler og multikoptere. Som kjent drives sånt ofte av batterier, og LiPo-batterier er det som har vært den hete poteten på markedet i noen år. Strengt tatt har jeg en LiPo-lader allerede, men denne er både gammeldags og avhengig av en egen strømforsyning.

Strømforsyningen jeg bruker er den gamle som satt i datamaskinen min før, og koblingen er heller tvilsom. Det å lade batterier er litt styr, og når jeg drar på ferie er det greit å ha en enhet der alt er bygget inn.

Laderen fra SkyRC har alt jeg trenger, og som en ekstra liten bonus kan den styres via en smarttelefon. Det er kanskje ikke en nødvendig funksjonalitet, men det er slike småting som jeg synes er artig å leke med.

Dette ønsker jeg meg: Ratt og pedaler

Produkter: Thrustmaster T500RS og TH8RS Shifter

Jeg spiller mye rart på fritiden, deriblant litt bilspill fra tid til annen. Nå for tiden går det mest i Euro Truck Simulator 2, som er et utrolig avslappende og behagelig spill. Med et par – tre modder blir det et ganske fint spill, men det er nesten flaut å si at jeg ikke har ratt og pedaler mens jeg sitter og kjører lastebil rundt i Europa.

Grunnen til at jeg ikke har kjøpt noe for lenge siden er at jeg har så utrolig mye skrap liggende. Ting som jeg bare måtte ha, men som nå står og støver ned. Tiden strekker sjelden til, og lastebilen lufter jeg vel knappest en halvtime annenhver uke eller så. Det er for liten tid til at jeg gidder fylle opp skrivebordet med enda en diger greie. Men det hindrer meg på ingen måter fra å ønske meg et sånt sett.

Egentlig har jeg lyst på et håndplukket sett fra Fanatec, men det er både dyrt og litt styrete å anskaffe. Ingen norske nettbutikker fører merket, og da er det enklere å ønske seg Thrustmaster T500RS, som føres av en rekke butikker.

Ankepunktet mot T500RS er at det kommer uten girspak, noe som er et must om jeg først skal ha noe. Heldigvis finnes det en løsning i form av TH8RS Shifter, som nettopp er en løs girspak fra Thrustmaster.

Med tanke på hvor lite tid jeg har til overs for bilspill hadde det nok vært mer fornuftig med Logitechs G27. Dette settet fungerer også  utmerket, samtidig er det en del rimeligere enn Thrustmaster-settet.

Dette drømmer jeg om: En grom projektor

Produkt: Sony VPL-VW1100

Jeg har nettopp bygget meg en dedikert hjemmekino i kjelleren, og kunne gjerne tenke meg en bedre projektor. Siden det er helt uaktuelt å bytte ut den jeg har, kan jeg like gjerne drømme litt, og da sikter jeg på øverste hylle, og valget faller da på Sony VPL-VW1100.

Jeg har hatt gleden av å titte på forgjengeren, VPL-VW1000ES, ved flere anledninger, og bildekvaliteten som denne mastodonten greier å klemme ut er rett og slett imponerende. Derfor er en mindre oppdatering av denne midt i blinken. 

Riktignok finnes det dyrere produkter, men VPL-VW1100  synes jeg er steike fin, og den duger i massevis.

Det bør den også gjøre, når den koster rundt 200 000 kroner. Da får du Sonys toppmodell, med 4K-oppløsning og herlig SXRD-panel.

Skulle jeg vært litt mer fornuftig hadde nok den rimeligere VPL-VW500 også holdt i lange baner, her får du nemlig mye av det samme som i den langt dyrere storebroren.

Fikk du med deg TV-eksperten Oles ønsker? De finner du her »

Sony VPL-VW1100

Thrustmaster TH8RS Shifter

SkyRc X80+ 80W 220V/12V

Thrustmaster T500RS

Sony VPL-VW1100

Thrustmaster TH8RS Shifter

SkyRc X80+ 80W 220V/12V

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen