Onsdagsfilm

Den 17 år gamle Justine (Nina Dobrev) setter seg en kveld inn i bilen til kjæresten Brent (Steve Byers) og broren Reggie (James Gilbert) mens hun aner fred og ingen fare. Plutselig blir det klart at gutta planlegger et ran av juvelbutikken hvor jentas mor jobber, og hennes rolle er å være utkikker. I stedet for å stikke sin vei mens ranet pågår blir Justine sittende i bilen og dermed sitter hun også i klemma.

Kjernefamilien trues

Umiddelbart får man følelsen av at det her dreier seg om en TV-prduksjon av typen onsdagsfilmene på TVN. Gjennom årene er disse blitt nærmest et begrep i seg selv der filmene serverer historier fra virkeligheten hvor det i de fleste tilfeller er den amerikanske kjernefamilien som står i faresonen. Hvorvidt akkurat denne er basert på en sann historie vites ikke, men det ville ikke kommet som noen overraskelse.

Mor og datter-drama av den snørrete typen -  Styr unna
Mor og datter-drama av den snørrete typen - Styr unna "My Daughters Secret"!


For all del, man kan si mye om TV-filmer, men ser man bort fra at det faktum at de i mange tilfeller er laget på et heller magert budsjett og ikke kan hyre inn skuespillere fra A-lista så er det en anselig mengde som har en unektelig underholdningsfaktor ved seg. De makter å holde deg fremfor skjermen hele filmen gjennom, men "My Daughters Secret" er definitivt ikke blant disse.

Middelmådig fremfor kamera

Filmens plott fremstår for det meste totalt hjernedødt og jeg er sikker på at enhver bankraner som ser denne produksjonen blir sittende og riste oppgitt på hodet gjentatte ganger over logiske brister. Hvorfor inkludere ei ungjente som åpenbart ikke har noe ønske om å være med, og attpåtil sette henne som utkikker? Man trenger ikke være NOKAS-raner for å forstå at det ikke er det smarteste sjakktrekket.

Skuespillerne på sin side er i beste fall middelmådige, ingen av dem evner å leve seg tilstrekkelig inn i rollen sin til at det blir troverdig. Flere av karakterene fremstår som rene karikaturer, blant annet Reggie. Her virker det som James Gilbert har basert seg på alle de ransmenn han har sett på filmlerretet uten å makte å tillegge karakteren det lille ekstra som kanskje kunne gjort filmen mer minneverdig.

Gutta planlegger et enkelt ran, men det skal likevel få fatale konsekvenser.
Gutta planlegger et enkelt ran, men det skal likevel få fatale konsekvenser.


Men den definitivt mest irriterende karakteren er utvilsomt Justine som ikke har evne til å komme seg ut av spindelvevet hun har viklet seg inn i selv om hun nærmest blir servert muligheten på sølvfat gang på gang hele filmen gjennom. Medfølelsen for jenta ble raskt fraværende og etter hvert befinner man seg på grensen til det likegyldige til hvordan det vil gå med henne.

Skummel som en seigmann

Til tider er det så mye drama, tårer og snørr at filmen minner om TV-serien "Party of Five" hvor Neve Campbell og resten av den irriterende søskenflokken hennes brukte mer kleenex i løpet av en sesong enn gjennomsnittspersonen gjør hele sitt liv. Filmen omtaler seg selv bak på coveret som en thriller, noe som trygt kan kalles en overdrivelse for dette er like spennende som en seigmann på Halloween.

Steve Byers spiller den såkalte versting-kjæresten Brent. Men tilå være en versting er det lovlig mye blanke øyne på fyren.
Steve Byers spiller den såkalte versting-kjæresten Brent. Men tilå være en versting er det lovlig mye blanke øyne på fyren.


Rent filmteknisk er "My Daughters Secret" en helt streit film. Soundtrack er habilt nok, det er uansett alltid like befriende å slippe å måtte lytte til et keyboard i en halvannen time. Men mens filmens musikk fungerte utmerket i krimserier av typen "Silke" på 90-tallet så virker det i en produksjon anno 2007 som komplett utdatert.

Ekstramateriellet omfatter kun noen trailere, men det ville overrasket meg om det fantes en bak kulissene-produksjon man kunne lagt ved selv om det kunne vært underholdende å høre skuespillere snakke varmt om et prosjekt ingen vil komme til å huske uansett.

Konklusjon

"My Daughters Secret" er utvilsomt en film skapt for å se på TV hvor man har muligheten til å bytte kanal underveis. Historien er tannløs, spenningen er fraværende og skuespillet like flatt som Nederland. Med så bredt filmutvalg som finnes på DVD så bør man la filmer som dette seile forbi i ytterste stillhet.

My Daughter's Secret

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen