OnePlus' nye toppmodell er lekker og spekket med teknologi
(Bilde: OnePlus)

OnePlus' nye toppmodell er lekker og spekket med teknologi

Kineserne vil lokke deg med OnePlus 3.

Det er vel og bra med toppmodeller som Apple iPhone 6s og Samsung Galaxy S7, men toppmodeller av dette kaliberet har en tendens til å koste mye penger.

Men ikke alle mobilprodusentene har toppmodeller med en prislapp som får både hjertet og lommeboka til å blø. En slik er kinesiske OnePlus, som vi mente ga oss masse mobil for pengene da de kom på markedet med sin OnePlus One for et par år siden.

Nå har OnePlus dratt sløret av sin nyeste modell: OnePlus 3.

Som forgjengeren OnePlus 2 er nok nummer tre også ment å være en slags «flaggskip-killer», for med en anbefalt utsalgspris på 399 dollar/euro kan du jo plukke opp et par slike for det du vanligvis må ut med for en av konkurrentenes toppmodeller. Samtidig får du en ganske så solid pakke.

Glass og metall

Foto: OnePlus

Selve karosseriet er i aluminium, med en 5,5-tommers AMOLED-skjerm beskyttet av Gorilla Glass 4. Skjermen har Full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler) og pikseltettheten er da oppgitt til 401 DPI. Hele sulamitten har en tykkelse på 7,35 millimeter og vekten skal være på 158 gram.

For å drive det hele har kineserne stappet inn en firekjernet Qualcomm Snapdragon 820-prosessor, pluss en Adreno 530 grafikkprosessor og 6 GB minne. 64 gigabyte lagringsplass får du også – som jo er greit siden det ikke er plass til minnekort på OnePlus 3. Operativssystemet er OxygenOS, som er basert på Android 6.0.1 Marshmallow.

Mobilen er naturlig nok utstyrt med kameraer også, med sensorer fra Sony. Hovedkameraet er oppgitt til å være på 16 megapiksler, med elektronisk og optisk stabilisering, fjong autofokus og f/2.0 som største blenderåpning. Frontkameraet er på åtte megapiksler.

Hurtiglading

Bilde: OnePlus

Med en oppgitt kapasitet på 3000 mAh har ikke OnePlus 3 det drøyeste batteriet vi har hørt om, og det kan heller ikke byttes ut. Sånn sett er det da kjekt at mobilen har noe OnePlus kaller «Dash Charge technology» – hurtiglading altså. Denne skal kunne gi deg mer enn 60 prosents kapasitet på en halvtimes lading.

Lading og kablet dataoverføring skjer for øvrig over USB 2.0 med den nye Type-C-kontakten.

Mobilen har naturligvis 4G-støtte og dessuten plass til to nano-SIM-kort. I tillegg er den utstyrt med 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.2, NFC og navigasjon via GPS, GLONASS og BeiDou.

Ellers har den sensorer som forventet på en ny mobil, inkludert fingeravtrykksleser og elektronisk kompass.

Prisen på den nye OnePlus-modellen er som nevnt 399 euro.

Sensorer er viktig:
Haugevis av sensorer skal gi mobilen helt nye funksjoner >>>

(Kilde: Android Authority)

(Bilde: OnePlus)
(Bilde: OnePlus)
(Bilde: OnePlus)
(Bilde: OnePlus)
(Bilde: OnePlus)
(Bilde: OnePlus)
(Bilde: OnePlus)
(Bilde: OnePlus)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen