OneCare lanseres torsdag

Windows Live OneCare

Microsoft skal ifølge nettsiden PC World.com lansere sikkerhetstjenesten Windows Live OneCare førstkommende torsdag. Tjenesten har vært tilgjengelig en stund i gratis betaversjon, men kun for brukere i USA. Fra og med torsdag vil tjenesten være klar til bruk, men i første omgang kun for de som bor i USA.

Windows Live OneCare vil koste 49,95 dollar (ca 300 norske kroner)per år. Dette beløpet dekker lisenser for bruk på opptil tre PC-er med Windows XP. Produktet skal kunne kjøpes og lastes ned fra nettet, eller kjøpes i vanlige databutikker.

Hensikten med OneCare-pakken er ifølge Microsoft å tilby en komplett sikkerhetspakke til PC-er for hjemmebrukere. Pakken skal bestå av antivirus, brannmur, mulighet for sikkerhetskopiering, defragmentering, sletting av midlertidige filer og konfigurering av PC-en. Windows Defender som beskytter PC-en mot spyware skal også være en del av pakken.

Selskaper som har spesialisert seg på antivirusprogrammer er bekymret over denne utviklingen. Programmer som beskytter PC-er mot datavirus er et stort marked, og Microsoft har tidligere latt andre selskaper ta seg av denne delen av markedet.

En av verden største antivirusutviklere, Symantec, frykter nå en ny konkurrent på et allerede presset marked. De og andre antivirusprodusenter er nå nødt til å skjerpe seg ytterligere. Symantec vurderer allerede et alternativ til OneCare, nemlig Genesis, som skal etter planen slippes på slutten av året.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen