Et uhell kan fort skje. Nå lar One Call deg tegne mobilforsikring. (Foto: Istockphoto / Arpad Nagy-Bagoly)

One Call forsikrer mobilen din

Nå har småoperatøren One Call sniklansert sin egen mobilforsikring, noe kun de største operatørene har tilbudt tidligere. Forsikringen har dukket opp på operatørens nettsider uannonsert.

Den nye forsikringen gjelder den telefonen SIM-kortet ditt er installert i da uhellet var ute. Den koster 32 kroner i måneden, og dekker skader og tap skjedd av en plutselig uforutsett ytre årsak som for eksempel ran eller tyveri. Forsikringen dekker også økonomiske tap knyttet til misbruk av abonnementet ditt som følge av for eksempel tyveri.

Dersom uhellet er ute, betaler du en egenandel på 350 kroner og får en ny telefon i samme klasse som den du hadde fra før.

Hva dekkes?

I forsikringsvilkårene til One Calls nye forskring er det imidlertid oppgitt at du til enhver tid skal føre tilsyn med mobiltelefonen. På denne måten er det ikke sikkert tyveriet dekkes i alle tilfeller der du har vært uheldig, siden det godt skal gjøres at tyveriet skjer i den perioden du faktisk har telefonen under fullt oppsyn.

"Telefonen må alltid oppbevares på en forsvarlig måte, og som sikrer telefonen tilstrekkelig for skade/tap", sier vilkårene. Forsikringen er altså ikke "idiotsikker".

– Hvis du legger fra deg telefonen synlig i bilen eller lignende, har du utvist det som kalles grov uforstand. Det dekkes ikke av forsikringen. Vanlige uhell der mobilen for eksempel faller ut av lomma vil naturligvis dekkes, sier Thomas Sandaker, markedsdirektør i One Call.

Forsikringen leveres av White Label, som blant annet også leverer mobilforsikring til operatørene Netcom og Chess, så vel som butikkjeden Telehuset.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen