One Call-kunder tvinges over til NetComs nett
Teknofil

One Call-kunder tvinges over til NetComs nett

Nå raser de på Facebook.

Er du One Call-kunde bør du huke av 19. januar i kalenderen din. Det er nemlig dagen overflyttingen fra Telenors mobilnett til NetComs mobilnett starter. 1. mars skal overflyttingen være ferdig. Dette varsler One Call kundene sine om i et nyhetsbrev.

Mange vil kanskje ikke merke noe særlig til forandringen. Men i Tek.nos stortest av mobilnettet i fjor sommer kom Telenor suverent best ut – både på dekning og opplevde hastigheter.

«Alt annet blir som før»

Siden den nevnte testen har NetCom (TeliaSonera) kjøpt norske Tele2, som igjen eier One Call. I den forbindelse ble One Call-kundene lovet at oppkjøpet ikke ville føre til endringer for dem.

Overfor NRK.no hevder imidlertid Tele2-direktør Henning Lunde at endringen ikke skyldes at TeliaSonera har kjøpt Tele2 i Norge. Han peker på at Konkurransetilsynet heller ikke formelt har godkjent kjøpet, og at dette derfor er en uavhengig avgjørelse.

Heller ikke OneCall-sjef Øistein Eriksen nevner NetCom-oppkjøpet som grunn i nyhetsbrevet:

– Vi gjør denne dekningsendringen for å sikre fortsatt lave priser, god dekning og høye datahastigheter. Et stabilt og fullverdig alternativ for både våre kunder og oss selv, uttaler han.

I samme nyhetsbrev heter det at «alt annet blir som før». Det innebærer altså at det ikke kommer noen umiddelbare prisendringer eller endring i kundeservicen.

Kundene reagerer på Facebook

One Call delte nyheten med sine kunder på sin Facebook-side også, og der begynte kommentarene å hagle rimelig kjapt.

«Er det fordi dere er kjøpt opp av TeliaSonera at dere bytter nett? Dere lovet "ingen påvirkning". Hmm. TeliaSonera eier NetCom og det er nok den egentlige årsaken til byttet, eller? Jeg blir nå Talkmore-kunde for å få dekning på hytta!» skriver en kunde.

«Netcom vs. Telenor på 4G ... Dere vet at det bor folk nord for Trondheim også?» skriver en annen.

Og flere:

«Nå mister dere mange kunder!!!!»

«Så alt nord for Trondheim er uintressant for dere?? Dere mister mange kunder nå men dette vet dere sikkert. Netcom har så pissdårlig nett i nord at selv på reklamen stopper Netcom ved Trondheim. Men takker for kundeforholdet med dere!»

Den kanskje mest positive kommentaren vi finner i tråden er denne:

«Venter å ser. Kan være at Netcom har blitt bedre. Onecall dere må huske at forandring er skummelt for det norske folket»

«Norges mest moderne mobilnett»

NetCom, som Telenor, jobber kontinuerlig med å oppgradere mobilnettet sitt. I NetComs mobilnett skal det ifølge One Call være 99 prosent befolkningsdekning på 2G og 3G, samt nettverket med de høyeste (teoretiske) 4G-hastighetene.

One Call skriver i nyhetsbrevet til kundene sine at de «gleder seg til å gi kundene tilgang til Norges mest moderne mobilnett».Det fremstår foreløpig som en påstand uten dekning, hvis vi legger til grunn fjorårets dekningstest på Tek.no.

Hvilket mobilnett er du på – og er du fornøyd med dekning og hastighet? Kommenter i forumet nederst!

Hvilken operatør gir deg de høyeste hastighetene der du er; NetCom eller Telenor?
Her får du raskest 4G-surfing med mobilen » (Tek.no)

(Kilder: One Call (nyhetsbrev), NRK.noFacebook-side)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen