One Call får bruke «Like bra»-slagord
(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

One Call får bruke «Like bra»-slagord

Men må ta ett forbehold.

Tidligere i år krevde Forbrukerombudet at One Call sluttet å bruke slagordet «like bra – bare billig» i sin markedsføring. Nå snur ombudet, og godtar slagordet under forutsetning av at One Call opplyser om at det er 3G de tilbyr, hvilken hastighet kunden kan forvente å få, og at opplevd hastighet vil variere.

For direktøren i One Call, Øystein Eriksen, er dette gode nyheter, og i dag inviterte han pressen til et aldri så lite skrytemøte.

Reelle forhandlinger

Eriksen sier han er fornøyd med at Forbrukerombudet har valgt å revurdere det han kaller et litt bastant forhold til One Calls reklame, og har valgt å legge vekt på brukeropplevelsen, og ikke bare den tekniske eller teoretiske hastigheten.

Eriksen sier det har vært reelle forhandlinger mellom One Call og Forbrukerombudet, og sier Forbrukerombud Gry Nergård har tatt en modig beslutning.

– Jeg tipper det er noen som er på tråden til henne nå og virkelig, virkelig ikke liker dette, men vi synes det er en riktig avgjørelse. Vi håper det blir en ny trend at det går an å ha en dialog, sier Eriksen. 

Folk flest er fornøyd, også uten 4G

Eriksen kommer ike til å legge om reklamestrategien. Her fra en tidligere reklamekampamje.
Eriksen kommer ikke til å legge om reklamestrategien. Her fra en tidligere reklamekampamje.

One Call gjennomfører månedlige undersøkelser der de blant annet spør kundene om de er fornøyd med den hastigheten de får i mobilnettet. Siden desember har ni av ti svart at de er fornøyd. 

Ifølge Eriksen kommer One Call ikke til å markedsføre at de lanserer 4G i oktober. For en månedsiden lanserte selskapet HDVoice, og heller ikke det ble markedsført. Eriksen hevder dette viser akkurat hvor interessant One Call mener teknologien er.

Han sier selskapet ikke er interessert i å pushe teknologi, men heller vil guide brukerne så de vet hva de kan forvente som One Call-kunder. Det betyr en opplevd datahastighet på mellom 6 og 15 megabit per sekund (Mbps) uten 4G. 

– En flau parodi

En som ikke er fornøyd med Forbrukerombudets avgjørelse er Chess-sjef Arve Andreassen. Han kaller slagordet til One Call en flau parodi. 

– Velger OneCall å bruke "Like bra" i fortsettelsen, må selskapet også opplyse om at produktene faktisk ikke er like bra som det slagordet hevder. Vi beveger oss derfor inn de flaue parodiers landskap, sier Andreassen.

Andreassen mener at Forbrukerombudet først og fremst burde opprettholdt sitt vedtak fra 9. mai i år mot OneCall, som konkluderte med at "Like bra" er villedende mot forbrukerne og derfor måtte fjernes.  

4G bedre enn 3G, men ...

I en pressemelding skriver Forbrukerombudet at 3G objektivt sett ikke er like bra som 4G. Ombudet har likevel konkludert med at brukeropplevelsen til One Calls kunder kan være, eller er, like bra som opplevelsen konkurrentenes kunder har. Dette skyldes blant annet lav utbredelse av 4G-telefoner, og at 4G-dekningen til de konkurrerende operatørene fremdeles ikke er så god som den etter hvert skal bli.

Fortsetter med de irriterende reklamene

Eriksen legger ikke skjul på at han er fornøyd med effekten av reklamekampanjene One Call kjører, og at disse vil fortsette i samme spor som frem til i dag.

– Vi lager sinnsykt irriterende direkte reklame. Vi bruker reklamen for å komme med et direkte budskap, og driver et slags «folkeopplysningen for mobiltelefoni», sier Eriksen.

Han er klar over at ikke alle er like begeistret for å se One Call direktøren i TV-ruta, det har han fått svært klare tilbakemeldinger om. Men reklamen virker, og målinger viser at ikke noe teleselskap får like mye oppmerksomhet rundt sin reklame som det One Call får.

– One Call har også de mest fornøyde kundene ifølge uavhengige målinger fra EPSI, Norsk Kundebarometer og TNS, sier Eriksen.

Les også: One Call ikke lenger «like bra»

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen