Ondsinnet kode mot Windows 2000

Det finnes nå en ondsinnet kode på Internett som kan brukes til å utnytte et sikkerhetshull i Windows 2000. Microsoft har allerede sluppet en oppdatering som fikser hullet, men det spørs hvor mange som har installert denne. Den ondsinnede koden som nå spres rundt på Internett gjør det enklere å lage en orm som kan misbruke hullet i Windows 2000.

Det aktuelle hullet gjelder en MSDTC-komponent i Windows 2000 som er i utgangspunktet slått på i Windows, og dermed er det mulig å misbruke hullet og bryte seg inn i Windows. Sikkerhetseksperter frykter nå samme tilstander som i august når ormen Zotob ble brukt til å mibruke en "Plug and Play"-sårbarhet i Windows 2000 bare noen få dager etter at sårbarheten ble kjent.

Det finnes mange måter å oppdatere Windows på og dermed unngå å få slike ormer. Du kan for eksempel besøke nettsiden windowsupdate.microsoft.com og følg instruksene der. Denne nettsiden justeres etter hvilken Windows-versjon du har, men du bør være tålmodig fordi nettsiden kan være treg og enkelte ganger kan den være utilgjengelig.

Kilde: techweb.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen