Test

On-The-Go Mobile Charger

Når du står der på en øde landevei og røyken velter ut av motoren, angrer du kanskje på at du ikke ladet mobiltefonen skikkelig før du dro.

Heldigvis finnes det reiseladere til mobiltelefoner. Giftologys On-The-Go Mobile Charger er én av dem. Spørsmålet er om den duger.

On-The-Go Mobile Charger skal gi mobiltelefonen din tre timer ekstra hviletid, og i tillegg fungere som lommelykt. Med i pakken følger ladeplugger til Siemens, Samsung og Motorola, samt eldre Sony Ericsson- og Nokia-modeller, som for eksempel K700i og 6100. Laderen rommer tre standard AAA-batterier, som allerede ligger i laderen. Disse er ikke oppladbare.

Laderen er svært enkel å bruke. Det eneste du behøver å gjøre, er å koble en av de medfølgende pluggene mellom telefonen og reiseladeren. Reiseladeren begynner å lade telefonens batteri med en gangen gang.

For å bruke den som lommelykt, er det bare å holde inne den eneste bryteren som finnes på apparatet, og en liten lampe vil lyse fra toppen av laderen.

Kortvarig ladeglede
Gleden over å endelig kunne lade mobiltelefonen igjen, er dessverre kortvarig. Etter et kvarters lading sluttet lade-symbolet på vår testtelefon, en Nokia 6100, å blinke. De tre batteriene i laderen hadde fortsatt mer å by på, siden lommelykten fortsatt virket.

Etter én time med lading, har telefonens eget batteri fått såpass med energi at det er mulig å slå den på, og én prikk på batteristatusen er fylt. Telefonen skriker etter mer batteri, og du vil ikke rekke å verken sende en SMS eller ringe noen før telefonen tar kvelden. Med andre ord er ikke dette en lader du kan stole på at vil hjelpe deg når du trenger å lade mobiltelefonen din raskt.

Etter tre timer med "lading", er telefonens eget batteri igjen dødt. Vi går derfor ut i fra at den første timen også var den eneste timen hvor telefonens batteri ble ladet. De lovde tre timene med hviletid er det bare å vinke farvel til først som sist.

Ivrig lommelykt
Rosinen i pølsa er at laderens lommelyktfunksjon fungerer like fint som før. Det er tydelig at du må betale mer enn 70 kroner for å få en lader som er såpass godt skrudd sammen at teknikken ikke svikter på veien mellom laderen og mobiltelefonen.

At det ikke fulgte med ladeplugger som passer til nyere Nokia- og Sony Ericsson-telefoner, er heller ikke med på å bedre inntrykket.

Vi konkluderer med å si at dette er en minilommelykt som ser ut som en reiselader til mobiltelefon. Og skulle du uansett ha 70 kroner til overs, foreslår vi at du bruker de på noe annet.

Men er du den typen som ikke tror det før du får se det med egne øyne, kan du handle deg et eget eksemplar av On-The-Go Mobile Charger for 69 kroner (uten frakt) på Gadgets.nos nettsider.

Vi takker Gadgets.no for lån av Giftologys On-The-Go Mobile Charger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen