Omtale: Robo Defense

Å lage en så lang labyrint som mulig er lurt, slik at du får lenger tid på å skyte ned fiendene. (Alle foto: Einar Eriksen)
Å lage en så lang labyrint som mulig er lurt, slik at du får lenger tid på å skyte ned fiendene. (Alle foto: Einar Eriksen)

Stadig flere laster ned spill til mobilen, i takt med at programvareportaler som App Store til Iphone og Android Market til Android-mobiler blir mer vanlig. Spillene har også blitt vanvittig mye bedre, og mange av dem er både underholdende og på grense til avhengighetsskapende.

Vi har lastet ned et vell av spill, og har tullet bort overraskende mye tid på å banke muldvarper og skutt på merkelige klinkekuler. Et spill som har blåst bort virkelig mye tid som vi kunne brukt til langt bedre ting, er Robo Defense. Dette er et enkelt men svært underholdende strategispill.

Skyt fienden

I Robo Defense skal du plassere ut automatiske skytestasjoner som skyter raketter eller skarp ammunisjon mot personer, merkelige roboter, tanker, helikoptre eller militære fly. Det hele går ut på å skyte fienden før de kommer seg til den andre siden av brettet. Dersom 20 enheter kommer seg gjennom forsvaret ditt, har du tapt. 

Trikset er å finne en god balanse mellom luftforsvar og bakkeforsvar, slik at du kan forsvare deg mot begge deler. Fiendene som går langs bakken kan heller ikke gå gjennom enhetene du setter opp, så det er også lurt å gjøre veien så lang som mulig slik at du har fienden i skuddlinjen i så lang tid som mulig. 

Starten er ganske utfordrende, ettersom du starter med veldig lite penger. Du tjener mer penger for hver fiende du skyter, og da får du råd til mer forsvar. Fiendene blir imidlertid også flere og det kommer en rekke nye fiender som tåler mer.

Du kan oppgradere forsvaret etterhvert som du klarer å håndtere fiendene som blir sendt mot deg.
Du kan oppgradere forsvaret etterhvert som du klarer å håndtere fiendene som blir sendt mot deg.

Gjør missilene fetere

Du kan også oppgradere hver enkelt skytter, og jo lenger du kommer i spillet jo morsommere blir det etterhvert som alle rakettskyterne er av typen "heavy rocket launcher" og de svindyre flyskyterne er "advanced surface to air missile" med de største rakettene. Til slutt har du gjort det umulig for fienden å komme igjennom, og du sitter igjen med et fornøyd glis og oppgraderer enda mer på det uovervinnelige forsvaret ditt.

Dersom du oppgraderer enhetene som dekker den største delen av distansen fiendene må legge bak seg, får du den beste effekten. Egne "slow towers" kan også kjøpes for å forsinke fiendene ytterligere forbi tungt armerte områder. 

Å øke til noe mer enn level 2 er vanskelig. Men det hjelper å oppgradere enhetene dine når du har skaffet deg
Å øke til noe mer enn level 2 er vanskelig i utgangspunktet. Men det hjelper å oppgradere enhetene dine når du har skaffet deg "reward points".

Etterhvert som du oppnår nye ting, definert i en achievements-liste, kan du oppgradere enheter ytterligere. For eksempel kan du velge å få kraftigere ammunisjon, gjøre rakettskyterne raskere og mye annet. 

I fullversjonen får du flere muligheter til å oppgradere, du får høyere vanskelighetsgrader og du får flere kart. Men denne versjonen koster penger, og vi synes egentlig gratisversjonen er underholdende nok i massevis. 

Om du liker spillet, vil avansere og føler at det er riktig å støtte utvikleren, er det selvsagt ingenting i veien med å betale. Det koster tre dollar, tilsvarende 17 kroner og 50 øre.

Konklusjon

Robo Defense er altså et enkelt men vanvittig underholdende strategispill. Det er faktisk så underholdende at vi vurderte å legge bort både sykkelen og bilen for å skaffe et månedskort på trikken - der man kan spille på mobilen i fred og ro i en overraskende lang periode i forhold til avstand. 

Det beste av alt, er imidlertid at spillet ikke koster noe. Det eneste du betaler for er datatrafikken du bruker på å laste det ned - dersom du ikke bare kobler deg opp mot et trådløst nettverk. 

Dersom du har en Android-telefon og ikke har noe imot å sløse bort mye tid på mobilspill, kan vi på det varmeste anbefale å laste ned Robo Defense. Men ikke skyld på oss om du glemmer å gå av på rett busstopp eller mister flyet ditt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen