Omstridt valg av regissør

De siste ukene har det sirkulert hete rykter blant Conan-fansen på Internett om at filmprosjektet som etter planen skal resultere i en kinofilm med premiere i 2010 har funnet frem til en regissør. Og nå melder det engelske bransjebladet Empire om at valget er falt: Brett Rattner skal regissere Conan. Men fansen er ikke videre entusiastiske.

Conans filmhistorie

Den sverdsvingende, bronsebrune muskelbunten av en barbar ved navn Conan ble skapt av Robert E. Howard i 1932. De første planene om å overføre Conan til filmlerretet ble fremlagt av Edward Summer, som så for seg en hel serie med filmer i beste James Bond-stil. Seks historier ble skrevet, men ingen ble realisert.

Arnold Schwarzenegger startet sin karriere for fult da han tok rollen som Conan i den første filmen
Arnold Schwarzenegger startet sin karriere for fult da han tok rollen som Conan i den første filmen "Conan the Barbarian" i 1982. To år senere dukket han opp i oppfølgeren, som ble en skuffelse. Men 1984 var samtidig året da Schwarzenegger dukket opp på kinoene i rollen som en drapsmaskin fra fremtiden og resten er Hollywood-historie.


Først i 1982 ble det kinofilm med tittelen "Conan the Barbarian". Filmen hadde lite til felles med Howards originale historier og filmens manus, skrevet av blant andre Oliver Stone(!), serverte kinopublikum et mer eller mindre alternativt blikk på Conan. Med den kommende stjernen Arnold Schwarzenegger i hovedrollen ble filmen likevel godt mottatt av kinopublikummet, mens oppfølgeren "Conan the Destroyer" aldri oppnådde samme popularitet.

I løpet av 90-tallet begynte ryktene å svirre om en tredje film i serien, "King Conan: Crown of Iron". Men da Schwarzenegger for alvor kastet seg inn i en politisk karriere ble planene lagt på is.

Endeløse utkast

Millenium Films sikret seg i august 2007 rettighetene til å gjøre en ny film om Conan, og denne gangen skal man etter sigende forholde seg tro mot Robert E. Howards opprinnelige historier. Filmen er dessuten tenkt å skulle ha mer til felles med "The Dark Knight", ved at Conan skal fremstå som en helt av det mørke og harde slaget.

Mye av grunnen til at Conan-prosjektet har latt vente på seg, er at manus har vært tidkrevende og en rekke utkast er blitt kastet underveis. Dette har resultert i at Thomas Dean Donnelly og Joshua Oppenheimer er blitt erstattet av Dirk Blackman og Howard McCain. Blackman og McCain har tidligere skrevet manuset til "Outlander", som er en science-fiction-fortelling i viking-omgivelser, så selve rammene burde de ha grep på.

Robert E. Howard skapte historiene om Conan the Barbarian første gang i 1932. Conans status i pop-kulturen er på høyden med Tarzan, Dracula, Sherlock Holmes og James Bond. Howard døde 30 år gammel i 1936 som følge av skader etter at han skjøt seg selv.
Robert E. Howard skapte historiene om Conan the Barbarian første gang i 1932. Conans status i pop-kulturen er på høyden med Tarzan, Dracula, Sherlock Holmes og James Bond. Howard døde 30 år gammel i 1936 som følge av skader etter at han skjøt seg selv.


Fansen reagerer

Men nyheten om at Brett Ratner ("Rush Hour"-filmene, "X-Men: The Last Stand") skal regissere filmen har fått fansen til å skjære tenner og reaksjonene kan til tider minne om hvordan "Transformers"-fansen taklet nyheten om at Michael Bay skulle gjøre live-versjonen.

Fansens hovedargumentet har vært at Ratner ikke har den pondusen det kreves for å kunne gjøre en film som yter Conan den respekt han fortjener. Og det faktum at Ratner skal gjøre seg ferdig med "Beverly Hills Cop 4" før han går løs på cimmerianeren var som å helle mer bensin på bålet.

Man så nylig mye av de samme reaksjonene da det ble klart at McG ("Charlie’s Angels"-filmene) skulle gjøre regien på den kommende "Terminator Salvation", men etter å ha sett smakebilder fra filmen tyder det på at kritikken ikke er berettiget. Det er lov å håpe at Ratner gjør skamme på kritikken, og skulle Conan feile så har man jo alltids "Red Sonja" å støtte seg til?

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen