TEST: Omskolert klokkeradio på tur
Test

Omskolert klokkeradio på tur

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

JVC RA-P11

Positive ting Lite og lett, brukbar lyd, lav pris.
Negative ting Skranglete byggekvalitet, ingen 12 V mulighet.0

Testresultater

JVC RA-P11

Positive ting Lite og lett, brukbar lyd, lav pris.
Negative ting Skranglete byggekvalitet, ingen 12 V mulighet.0

Dette høyttalersettet fra JVC ser aller mest ut som en klokkeradio som ikke skal forlate nattbordet. Det fungerer som det også, men har batteridrift og tilkoblinger for MP3-spillere, slik at det går fint å ta det med ut. Blank sort plastikk dominerer utseendet, og byggekvaliteten føles også litt «skranglete».

Pass på sand og vann

Du skal ikke miste det fra stor høyde før lokkene over batterirommene spretter ut. Vi er også litt bekymret over hvor mye dette høyttalersettet tåler av fukt og støv fra omgivelsene. Det er nok tryggest å behandle dette settet pent når det er borte hjemmefra.

Utførelsen av dette høyttalersettet er en avlang liggende, smal enhet. Det skal dermed godt gjøres å velte det, men iPod-dokkingen er på toppen av enheten, slik at den står ganske utsatt til. I tillegg til denne koblingen finnes det også en linjeinngang (AUX) på baksiden som alle MP3-spillere kan bruke. I tillegg til denne muligheten har anlegget også innebygd FM-radio.

Arven fra klokkeradioer er tydelig i mer enn bare utseendet. Med innebygd klokke, alarminnstilling og en stor «snooze»-knapp er det ingen tvil om hvor dette produktet har sin opprinnelse. En morsom detalj er at det har innebygd termometer. Det kan være en kjekk funksjon når man ligger på stranda og ønsker å sende en SMS til stakkarene som sitter på kontoret og svetter.

Fjernkontrollen er av den mindre sorten, med «bobleknapper» som betjener hovedfunksjonene til høyttaleren. Du kan ikke bruke den til å betjene iPod-en utover start/pause og neste/forrige låt.

Lydkvalitet
På lydkvaliteten overrasker dette høyttalersettet positivt, etter som man ikke har noen forventninger til lyden fra en klokkeradio. Det er klart at med de små høyttalerene som dette settet er utstyrt med, vil det aldri klare å bringe brukbar lyd mer enn svært få meter utendørs. Når man bruker det til å spille lavt og nær er likevel ikke lyden så ille.

Da vi testet med gitardominert rock var lyden litt hard på diskanten, men vokalen er akkurat såpass rund at den ikke skjærer i ørene. Det er selvsagt minimalt med bass å få, så ikke forvent den helt store opplevelsen. På avstand har den ikke kreftene til å levere lyden, slik at bassen er så og si totalt fraværende. En god ting er at det er svært lite forvrenging når vi skrur opp til høyt volum.

Elektronika har med sitt renere lydbilde en litt bedre gjengivelse, og diskanten er heller ikke så hard med denne musikken. Egentlig er lydbildet helt i orden, men altfor svakt. Det samme kan man si om akustisk jazz, det som redder lyden med disse musikksjangrene er at høyttalerne ikke lager grøtete mellomtone. På avstand er det selvsagt for veikt, lyden er ren nok, men fryktelig svak.

Konklusjon

Vi gir JVC RA-P11 terningkast fire, først og fremst på grunn av den sympatiske prislappen. Det er et lett og lite omfangsrikt produkt som enkelt finner plass i strandsekken, i tillegg til at det kan jobbe som klokkeradio i vinterhalvåret. Lyden er selvsagt ikke til å hoppe i taket av, men på langt nær så dårlig som vi fryktet før vi testet den.


Oppsummering
Produkt: JVC RA-P11
Pris: 672 kroner
Design: 4.3/10
Funksjoner: 5.4/10
Lydkvalitet: 4.4/10
Pris: 8.0/10

Data:
Fysiske mål: 331 x 71 x 98 mm
Vekt: 0.7 kg
Batteriløsning: 6 x AA / 9 V inngang
Innganger: Line in, iPod dokking
Utganger: ingen

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen