Omgjør GeForce 6200 til 6600

 


ASUS EN6200GE - Modifiserbar?

Dette med å modifisere skjermkort slik at disse fremstår som et bedre kort er ikke noe nytt. Det finnes nok av eksempler på hvordan man mer eller mindre enkelt kan låse opp skjulte pipelines osv.

Modifiseringen
Det er nettstedet GZeasy som nå har fått til denne modifiseringen. Kortet som ble brukt var basert på GeForce 6200-brikken. Nettstedet fant ut at kortet med noen grep kan "omgjøres" til å tilsvare en GeForce 6600-løsning.

Likhetene mellom de to løsningene er nemlig ganske slående. Forskjellen ligger i hovedsak i antall pipelines. Begge kortene bruker NV43-kjernen. Ved å låse opp noen lukkede pipelines ved hjelp av programmet Rivatuner, kan man få en vesentlig bedre ytelse ut av sitt GeForce 6200-kort.

Det er viktig å merke seg at dette ikke nødvendigvis medfører suksess. De lukkede pipelines kan være skadet, og hvis dette er tilfelle vil ikke grafikken bli spesielt pen.

Liten prisforskjell
Prisforskjellen mellom skjermkort basert på GeForce 6200- og 6600-brikken er ikke veldig stor. En rask titt i vår prisguide viser at det billigste GeForce 6200-kortet i skrivende stund ligger på 850 kroner, mens det billigste 6600-kortet ligger på 1000 kroner.

Vi gjør oppmerksom på at eventuelle forsøk på slik modifisering gjøres på eget ansvar.

(Kilder: The Inquirer, GZeasy)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen