Omgår Blu-ray-beskyttelse

Både Blu-ray og HD DVD har blitt knekt
Både Blu-ray og HD DVD får gjennomgå

En person som kaller seg muslix64 påstår å ha funnet en måte å omgå kopibeskyttelsen som brukes av Blu-ray-standarden. I praksis betyr dette at man kan gjøre om en Blu-ray-film til standard og ukryptert MPEG2-format.

Samme person tok nylig for seg HD DVD-standarden med en lignende teknikk. Som kjent benytter HD DVD og Blu-ray tilsvarende kopibeskyttelse (AACS).

Teknikken baserer seg på at man henter ut filmens unike nøkkel, som benyttes som grunnlag for AACS-krypteringen. Ved hjelp av denne nøkkelen kan man hente ut innholdet på platen. Det er derfor ikke snakk om at krypteringen er brutt - men heller at man omgår den.

Det finnes et verktøy på ca. 18 kB tilgjengelig for nedlasting som skal utføre jobben med å hente ut nøkkelen. Man skal imidlertid være oppmerksom på at krypteringsnøklene for Blu-ray og HD DVD kan endres underveis.

Legg merke til at BD+, et DRM-lag nummer to med kopibeskyttelse for Blu-ray, foreløpig ikke er blitt omgått. Dette beskyttelseslaget har heller ikke blitt tatt i bruk enda av produsentene.

Til informasjon kan det nevnes at den første HD DVD-filmen skal ha blitt gjort tilgjengelig på fildelingsnettverk for få dager siden.

Dermed stiller Blu-ray og HD DVD enn så lenge likt på dette området: Begge har kopibeskyttelser som er mulig å komme seg utenom.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen