OMG - tar du bilde nå?

Her er kameraet som tar bilde når det føler for det.

Den relativt ukjente kameraprodusenten OMG Life har nå lansert et kamera som ikke gjør skamme på produsentnavnet. Autographer er navnet, og det er et såkalt intelligent kamera som henger rundt halsen på deg og som foreviger både dine stolte og flaue øyeblikk. Den tar automatisk bilder som blir utløst av forandringer i miljøet rundt kameraet.

Det er utstyrt med fisheye-optikk som har en 136 graders betraktningsvinkel. Bak optikken sitter en fem megapiksel stor baklyst CMOS-bildebrikke. Kameraet har fast fokus, og en til nå ukjent lysstyrke.

OMG Life forteller at kameraet er for alle - fra dem som er lei av å ta bilder i sosiale lag til dokumentarfotografer som vil ha en ekstra dings i verktøykassen.

Kameraet kan bli utløst av GPS og som en følge av en rekke forskjellige endringer i lys, temperatur og bevegelse. Ifølge OMG Life er kameraet utstyrt med et sett forskjellige detektorer som skal oppdage disse endringene, og raskt ta bilde.

Autographer.
Autographer.

Du har kanskje problemer med å ta produktet alvorlig - med produsentens navn friskt i minne? Vel, du må ikke skue OMG Life på hårene helt ennå. Kameraprodusenten er nemlig en kommersiell spin-off fra forskningsselskapet Oxford Metrics Group, og Autographer var i utgangspunktet utviklet for å hjelpe med behandling av pasienter rammet av Alzheimers.

Det er en rekke spørsmål som melder seg i bakhodet. Først og fremst er dette utrolig spennende. Men vil denne teknologien faktisk kunne ta bilder på de riktige tidspunktene? Kameraet vil i utgangspunktet måtte tåle kategoriseringen actionkamera, i hvert fall fra vår side. Siden utløseren i hovedsak er bevegelsesstyrt vil den ikke kunne fange mer subtile endringer i følelser og sinn hos menneskene som står foran den, som er vel så interessant som lys- og bevegelsesendringer. Likevel er det ingen tvil om at dette er et langt steg sammenlignet med et minikamera som kun kan ta timelapse. Så lenge formålet er å fange de viktige øyeblikkene, selvsagt.

Kameraet veier kun 58 gram, og vil neppe være en veldig stor belastning å bære. Autographer har i tillegg et internminne på 8 GB, og etter en lang dag med snikfotografering kan du overføre bildene via bluetooth.

Autographer skal være tilgjengelig fra november fra OMG Lifes nettside for rundt 4000 norske kroner.

Les også: Styr kamera med håndbevegelser.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen