Omfattende helserapport lagt frem i dag

Omlag 100 millioner kroner er brukt på en serie undersøkelser som har til hensikt å avklare om det er noen helserisiko forbundet med bruk av mobiltelefon. Helserapporten er finansiert at britiske myndigheter og aktørene i mobilbransjen.

Til sammen er det gjennomført 28 ulike undersøkelser, og konklusjonen er klar – det er ikke påvist noen sammenheng mellom bruk av mobiltelefoner og helseskader. 

Verdiløs
Konklusjonen er like vel omtrent like verdiløs som alle tidligere undersøkelser, i det den tilføyer at det fremdeles er for tidlig å si noe helt sikkert om langsiktige virkninger. Kreft er en sykdom som kan utvikle seg 15 år etter at kroppen ble utsatt for påvirkningen som forårsaket kreften, heter det i rapporten.

Av etiske grunner er det heller ikke gjort undersøkelser med barn for å se om barn reagerer annerledes på stråling enn voksne.

Dermed vet vi like lite i dag som vi gjorde etter den store undersøkelsen som ble presentert i 2000. Også den konkluderte med at mobiltelefoni og stråling fra mobilmaster ikke kan gi helseskader på kort sikt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen