Om Windows Vista og sikkerhet

Bruce Schneier er en sikkerhetsekspert og forfatter som blant annet har skrevet bøkene Applied Cryptography, Secrets & Lies og Beyond Fear.

Schneier går nå ut og kritiserer Microsoft for måten sikkerhetstiltakene i Windows Vista er implementert. Kritikken går ikke ut på selve sikkerheten i Windows Vista. Han gir faktisk ros til Microsoft når det gjelder den nye nettleseren Internet Explorer 7.0.

Det Schneier derimot reagerer på er måten sikkerhetstiltakene er formidlet til brukeren. Microsoft har planer om å gi Windows-brukeren meldinger/advarsler når noen utenfra prøver seg på datainnbrudd, brukeren besøker en ondsinnet nettside eller et malware-program er i ferd med å installeres på PCen.

Schneier mener dette er feil måte å sikre Windows på fordi en vanlig bruker vil ikke være i stand til å tolke advarslene, og vil dermed ikke få et godt nok grunnlag til å kunne reagere på en riktig måte. En Windows-bruker blir etter hvert bombardert med varselvinduer som han eller hun ikke skjønner noe av. Advarslene blir mer til irritasjon enn informasjon for brukere flest.

Kilde: vnunet.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen