Om å oppgradere til Vista

Alternativ tekst mangler
(Bilde: microsoft.com)

Microsoft skal etter planen lansere Windows Vista for hjemmebrukere i begynnelsen av neste år. Programvaregiganten har nå lagt ut en veiledning om oppgradering av Windows XP til Windows Vista når den kommer.

Windows XP Home Edition skal ifølge Microsoft kunne oppgraderes til alle versjoner av Windows Vista. Windows XP Professional derimot skal ikke kunne oppgraderes til Vista-versjonene Home Basic eller Home Premium. Grunnen til dette er at Professional-versjonen har funksjoner som Home Basic og Home Premium ikke har.

I tilfeller hvor oppgradering ikke er mulig må brukeren foreta en ren installasjon av Windows Vista. Dette innebærer at all data som finnes fra før av på samme partisjon blir slettet.

Oppgradering til Windows Vista har den fordelen at programvare og dokumenter fra din tidligere Windows-versjon blir tatt vare på. En ren installasjon innebærer som kjent at du mister all data du har fra tidligere Windows-versjon. Du bør uansett ta sikkerhetskopi av viktige data før du oppgraderer eller tar en ren installasjon.

Microsoft har tidligere gått ut med anbefalinger angående maskinkravene til Windows Vista. De har også sluppet en betaversjon av programvaren Windows Vista Upgrade Advisor som kan brukes til å avgjøre om din PC er klar for Windows Vista. Sistnevnte har dog fått pepper for å ikke fungere helt tilfredsstillende.

(Kilder: Betanews, Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen