Om tre år kan du bli romturist
Teknofil
(Bilde: NASA)

Om tre år kan du bli romturist

Russerne vil la deg besøke ISS.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter at NASA pensjonerte romfergen sin i 2011 har alle bemannede turer opp i rommet gått via det russiske romfartsbyrået Roscosmos. Deres Soyuz-romskip er de eneste i aktiv drift som kan ta mennesker opp og ned fra den internasjonale romstasjonen, ISS.

NASA kommer etter alt å dømme til å signere en ny fraktavtale med Roscosmos, som varer frem til 2018. Men så er det sannsynligvis slutt, ettersom både SpaceX og Boeing jobber med nye, bemannede romskip.

Vil gjenoppta romturistprogram i 2018

Spillutvikleren Richard Garriott (t.h) på ISS i 2008. Han skal ha betalt rundt 30 millioner dollar for turen.
Spillutvikleren Richard Garriott (t.h) på ISS i 2008. Han skal ha betalt rundt 30 millioner dollar for turen. Foto: NASA

Derfor vil Roscosmos gjenoppta romturisme-programmet sitt, som de hadde gående fra 2001 til 2009. Dette betyr at eventyrlystne mennesker med ekstremt dype lommebøker kan betale for en tur til ISS.

Fram til 2009 betalte syv rikinger et titalls millioner dollar hver for å få sitte på med Soyuz og være på ISS i en periode. De brukte imidlertid ikke tiden i rommet på å slappe av, men utføre ulike oppgaver for private sponsorer.

Den til nå siste romturisten var kanadiske Guy Laliberté, som skal ha betalt så mye som 40 millioner dollar for moroa. Han var på ISS i elleve dager, i 2009.

Roscosmos er imidlertid ikke de eneste som planlegger romturisme. Både Boeing og SpaceX ønsker å bruke sine romskip til romturisme.

Men Roscosmos har større planer enn turisme
Russland vil nemlig prøve seg på en bemannet månelanding om 15 år

(Kilde: TASS via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen