Om Hardware.no

  • Endret
Annonsør­innhold
Les hele saken »

Historikk
Hardware.no ble dannet våren 1998 av Martin L. Wirak. Det var et mylder av butikker som solgte datautstyr, og Wirak savnet et nettsted hvor man enkelt kunne finne ut hvor prisene var best. Derfor la han ut en enkel side plassert på Geocities der priser på prosessorer og minnemoduler i over 40 butikker ble sammenlignet. I begynnelsen ble denne oversikten manuelt oppdatert (!).

Etter hvert ble flere medarbeidere med på laget, inkludert en medarbeider som laget en automatisk prisguide - der prisene ble hentet inn automatisk hver dag. Dette gjorde at vi fikk ledig tid til også å skrive tester, anbefalinger, nyheter og annet redaksjonelt materiale.

I begynnelsen av 1999 fikk vi domenet Hardware.no, og nettsiden har etter hvert vokst til å bli en av Norges desidert største datarelaterte nettsider, med nesten 200 000 unike norske besøkende i uken.

Hardware.no har også fått en rekke søstersider, som er en del av det som blir omtalt som "Hardware-nettverket". Her finner vi blant annet spesialiserte sider for foto (Akam) og mobiltelefoni (Amobil). Totalt sett har hele nettverket omlag nesten 600 000 unike norske besøkende i uken (desember 2011).

Vinteren 2005 gikk Orkla Media inn på eiersiden i Hardware.no, for så i begynnelsen av juli samme år kjøpe resten av aksjene i selskapet. Dermed har Hardware.no fått en solid og profesjonell aktør i ryggen for den videre satsningen.

Orkla Media ble høsten 2006 kjøpt opp av Mecom Europe. Et nytt selskap er blitt dannet for den norske virksomheten, under navnet Edda Media, hvor digitaldelen ble utskilt i Edda Digital. Digitalbiten, eller det vi omtaler som Nasjonale Nisjer. I 2010 gikk ferden atter tilbake til Edda Media AS, og Edda Digital AS var historie. 2011 førte også med seg endringer, fra 1. januar ble Hardware.no ført over til et nytt selskap, Mediehuset TEK AS som er eid av Edda Media AS og A-pressen i fellesskap. Her kom Hardware.no med søstersider inn i et enda bredere nettverk med mobilsiden Mobilen.no, datasiden Teknofil.no og den gamle søstersiden Gamer.no

Derimot står grunntanken bak Hardware.no fortsatt ved lag: Vi ønsker kort og godt å hjelpe leserne til å finne ut hva slags datautstyr man skal kjøpe, til hvilken pris man bør kjøpe det - og ikke minst hvor man skal kjøpe det. Det innebærer ikke bare "kjøp kjapt, trygt og billig" – men også "riktig".

Fremdeles ser vi på oss selv som en gjeng av dedikerte dataentusiaster som forsøker å hjelpe dere lesere – og ha det gøy samtidig!

Formål
Hardware.no ble etablert med et ikke-kommersielt formål for øyet. Etter hvert er organisasjonen blitt mer profesjonell og har fått flere faste ansatte, og det er dermed naturlig at også kommersielle interesser har gjort sitt inntog.

Medarbeidere
Vi har en rekke medarbeidere, med ulik aktivitetsgrad. Målet på lang sikt er at vi skal knytte til oss eksperter på alle produktområder, slik at Hardware.no kan dekke hele datamarkedet – og vel så det.

Har du lyst til å bli med på teamet? Ta gjerne kontakt med oss for å forhøre deg om mulighetene.

Se også:

Organisasjon
Mediehuset Tek AS
Org.nr: 996 132 560 MVA

Besøksadresse
For kontaktinformasjon, se denne siden.Alternativ tekst mangler

 

 

 

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen