Feilen akkompagneres av en grå stripe øverst på skjermen, som vist her.
Feilen akkompagneres av en grå stripe øverst på skjermen, som vist her. (Bilde: iFixit/YouTube)

Ser du denne grå stripen på iPhone-skjermen din har du et problem

Skjermen slutter å fungere på grunn av designfeil.

Blant andre ZDNet rapporterer nå at stadig flere brukere opplever en feil med skjermen på iPhone 6. Feilen fører til at berøringsfunksjonaliteten til skjermen etter hvert slutter å fungere.

Feilen skal hovedsakelig gjelde iPhone 6 Plus, men mange vanlige iPhone 6-modeller skal også være rammet. Problemet ble først gjort kjent av iFixit, nettstedet som er kjent for sine grundige demonteringer av elektroniske produkter.

Problemer med kontrollerbrikkene

iFixit, som har døpt problemet «Touch Disease», har tatt kontakt med en rekke steder som tilbyr reparasjoner av mobiler, som melder at de får inn et høyt antall iPhone-telefoner med sviktende berøringsfunksjonalitet hver måned.

Problemet skal ligger her, i kontrollbrikkene, eller «Touch IC»-brikkene, til berøringsskjermen.
Problemet skal ligger her, i kontrollbrikkene, eller «Touch IC»-brikkene, til berøringsskjermen. Foto: iFixit/YouTube

I tillegg til at berøringsfunksjonaliteten forsvinner, noe som skal skje gradvis, arter feilen seg også ved at det dukker opp en blinkende, grå stripe helt øverst på skjermen.

iFixit har kommet frem til at problemet ikke ligger i selve skjermen, men derimot i kontrollerbrikkene til berøringsskjermen på innsiden av telefonen. Det er disse brikkene som konverterer berøringen på skjermen til signaler som telefonen bruker til å utføre de ulike oppgavene.

Manglende kontakt

Problemet skal være at kontakten mellom kontrollerbrikkene og hovedkortet kuttes, som altså betyr at det ikke hjelper å simpelthen bytte ut skjermen. iFixit peker på at en midlertidig løsning kan være å presse på skjermen, noe som gjenoppretter kontakten.

Det er ennå uvisst akkurat hvor omfattende problemet er, men brukere over hele verden skal være rammet. Mer informasjon kan du finne hos iFixit, og se også video under, hvor nettstedet beskriver den tekniske feilen.  

Det er ikke bare Apple som har skjermproblemer: Tester viser at Galaxy Note 7-skjermen får lettere riper enn iPhone »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen