«Who Viewed Your Profile-InstaAgent»-appen har ikke edle hensikter.
«Who Viewed Your Profile-InstaAgent»-appen har ikke edle hensikter. (Bilde: Google Play)

Brukere stolte blindt på tredjeparts-appen «InstaAgent»

Nå viser det seg at de stjal flere hundre tusen passord og brukernavn fra Instagram-brukere.

Det er mange farer som lusker rundt i teknologiverdenen. Nå er det blitt oppdaget en ny mobilapplikasjon med lumske hensikter, som særlig Instagram-brukere bør være på vakt for. Det melder blant andre MacRumors og BBC.

«Who Viewed Your Profile-InstaAgent» er en populær applikasjon som fungerer ved å koble seg til Instagram for å spore dem som besøker profilen på bildenettstedet. Nå har et knippe app-utviklere oppdaget at appen gjør mer enn bare det.

Sender passord og brukernavn til server

Programmet registrer nemlig også passordene og brukernavnene fra Instagram-kontoene i klartekst, for så å sende disse videre til en server i ukryptert form. Appen skal også ha brukt påloggingsinformasjonen til å legge ut uautoriserte bilder.

Både Google og Apple ble gjort oppmerksom på appen, og begge skal nå ha fjernet den fra sine respektive app-butikker. Ingen av selskapene skal ha hittil ha kommentert saken.

Instagram har imidlertid kommet med en uttalelse og en klar advarsel til folk som har installert InstaAgent-applikasjonen.

InstaAgent-appen (t.v.) skal nå være tatt ned fra både Apples App Store og Google Play.
InstaAgent-appen (t.v.) skal nå være tatt ned fra både Apples App Store og Google Play. Foto: App Store

Anbefaler å bytte passord

– Denne type tredjeparts-applikasjoner bryter med våre retningslinjer og er mest sannsynlig et forsøk på å få tilgang til brukernes kontoer på en upassende måte. Vi fraråder å installere tredjeparts-apper som dette. Alle som har lastet ned denne appen bør slette den og endre passordet sitt, sa Instagram i en uttalelse til BBC.

Det er uvisst hvor populær InstaAgent-appen er i Norge, men i Storbritannia og Canada lå appen faktisk på førsteplassen på listen over gratisapper. På Google Play skal appen ha vært oppgitt med et brukertall på mellom 100 000 og 500 000, og i tillegg kommer altså brukertallet for iOS, uten at dette er kjent.

Android har nå fått en ny, stor app: 
Apple Music har nemlig ankommet plattformen »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen