TEST: Olympus SZ-20

Test Olympus SZ-20

Et lite kamera med mange funksjoner

Men er det godt nok? Vi har sett nærmere på Olympus SZ-20.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Olympus SZ-20 er et sjarmerende kompaktkamera som ble lansert i mars sammen med modellen SZ-30. Måneden før hadde Olympus lansert modellen SZ-10, og sammen utgjør disse tre modellene utvalget til Olympus av små kompaktkameraer med lang zoom. I denne testen har vi tatt en nærmere kikk på den midterste av disse tre modellene, nemlig SZ-20.

Frontbilde av Olympus SZ-20
Frontbilde av Olympus SZ-20


Fysisk
Kamerahuset virker greit nok bygd, selv om følelsen av plastikk er markant. Et stort og godt grep veier imidlertid opp for den litt billige følelsen. På baksiden er kameraet relativt spartansk, med få knapper og en stor LCD-skjerm. Størrelsesmessig er det relativt kompakt, tatt den moderate zoomen på 12,5x i betraktning.

Med en vekt på 226 gram inkludert batteri og minnekort, er kameraet litt tyngre enn SZ-10, som veier 215 gram.

Zoomen på kameraet er relativt midt på treet, hverken kort eller spesielt lang. Den strekker seg fra 24mm på vidvinkel til 300mm på tele, noe som burde holde i massevis for en gjennomsnittlig kamerabruker. Lysstyrken er ikke allverden, men litt må man ofre for den lange brennvidden og den lille størrelsen.

Når kameraets størrelse er liten, blir naturligvis også batteriet ganske lite. SZ-20 klarer imidlertid 200 eksponeringer per lading, noe som er ganske midt på treet.

Skjermen er på 7,6cm, noe som er ganske standard på kompaktkameraer i disse dager. Det er også skjermens oppløsning på 460 000 punkter.

Ikke nok med 12,5x zoom? Les testen av Canon SX30 IS med 35x zoom.

I bruk
På funksjonssiden er også SZ-20 helt greit utstyrt. Den har ikke halvmanuelle programmer som man finner på entusiastmodellene, men så er ikke dette kameraet rettet mot denne målgruppen heller. På plass er derimot filmfunksjon i Full-HD, noe SZ-10 mangler. Panoramafunksjon er også på plass, og fungerer helt greit. Kameraet har også 3D-funksjon. I tillegg er kompatibelt med Eye-fi minnekort, slik at du kan dele bilder trådløst om du kjøper et SD-kort av denne typen.

Baksiden av SZ-20.
Baksiden av SZ-20.

Autofokusen er relativt rask, selv om den kanskje er en smule tregere enn den man finner på for eksempel Fujifilm F550 EXR. Oppstartstiden er også relativt respektabel, og kameraet fremstår som relativt raskt på de fleste punkter, men dette kommer vi tilbake til litt senere i testen.

Les også: Test: Avanserte kompaktkameraer

Olympus SZ-20

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen