Test Olympus SZ-20

Et lite kamera med mange funksjoner

Men er det godt nok?

[Akam.no]: Olympus SZ-20 er et kamera som det er vanskelig å bli skikkelig klok på. Det ligger segmentmessig plassert mellom to relativt like kameraer, og det er små forskjeller som skiller de tre modellene SZ-10, SZ-20 og SZ-30 på papiret. Det virker som om Olympus har laget et kamera som skal takle de fleste utfordinger helt greit, men som ikke skal være skikkelig god på noen spesielle ting. Dette gjør at kameraet fremstår som litt gjennomsnittlig, og som igjen gjør det litt vanskelig å anbefale.

Skuffende bildekvalitet

De aller fleste kameraer har et eller annet spesielt ved seg, som skal lokke forbrukerne til kjøp. Noen prioriterer god lysstyrke på optikken, andre har imponerende funksjoner eller mye zoom i et kompakt kamerahus. SZ-20 har ingenting som gjør det mer attraktiv enn andre modeller, og stikker seg på ingen måte ut i mengden. Når kameraet skuffer på bildekvaliteten i tillegg, er det vanskelig å argumentere for hvorfor man bør kjøpe dette kameraet.

Imponerende makrofunksjon

Det blir imidlertid feil å si at dette er et dårlig kamera, for det svarer til de forventinger man har til et kamera i denne prisklassen. Olympus SZ-20 har et gjennomsnittlig lystterkt objektiv, en ganske standard zoom, god oppløsning på videofunksjonen og en velfungerende og praktisk bildestabilisator. Når det i tillegg har en ganske imponerende makrofunksjon som fungerer godt, er det også flere ting som tilsier at man vil være fornøyd om man kjøper dette kameraet.

Billig og funksjonelt

Dette er et kamera for de som ønsker seg et billig og funksjonelt kamera som passer i vesken eller sekken, og som brukes til å ta raske bilder med morsomme filtre eller for enkel glede og dokumentasjon. Til dette fungerer kameraet godt, og vil tilfredstille de aller fleste. Er du imidlertid opptatt av bildekvalitet og stiller litt høyere krav til et kompaktkamera, bør du kanskje se deg om etter en annen modell.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Olympus SZ-20 på Akam.no »

I listen under finner du modeller som ligger i samme segment som Olympus SZ-20, og som er brukt som sammenligningsmodeller i denne testen:

Olympus SZ-20   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen